PS interview: Marc Houle

redactie | 11 maart 2010
interviews

Marc Houle is lid van de fameuze M_nus familie van Richie Hawtin. Sinds de Canadees bij dit groepje aanhaakte is het hard gegaan. Zaterdag 13 maart staat hij in de Amsterdamse Sugar Factory voor een zinderende live set.  

marc houle

 

Hoe staat het leven en waar ben je de laatste tijd mee bezig geweest?

Marc: “Het leven is fantastisch, zoals altijd. Ik ben druk bezig geweest in de studio, gekke dingen opgenomen en geprobeerd de techno norm wat uit te dagen.”

Zaterdag sta je in de Sugar Factory, waar je eerder gestaan hebt. Wat is je ervaring?

Marc: “Ja, ik heb er inderdaad eerder gedraaid en dat was een fantastisch feest, met een erg leuk publiek en een goede organisatie. Ik ben blij dat ik nu de kans krijg om terug te komen.”

Naar wat voor muziek luister je thuis en onderweg?

Marc: “Naar bijna alles behalve dance muziek. Daar krijg ik in de weekenden al genoeg van. Dus alles van country tot new wave en van metal tot oude synth hits.”

marc houleHoe ziet je leven er door de week uit?

Marc: “Door de week breng ik de meeste tijd door in de studio. Het is het perfecte compliment voor de hectische weekend levensstijl. Het is te gek om terug te komen en alle ideeën die ik opgedaan heb op te nemen en uit te werken.”

Hoe ben je in de elektronische muziek terecht gekomen?

Marc: “Ik had op jonge leeftijd al een synth, voor de elektronische drum pads die erin zaten, maar ook om de nieuwe synth sounds te ontdekken die ik hoorde in tracks van Philip Glass en Depeche Mode.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Magda, Richie Hawtin en de M_nus crew?

Marc: “We hingen allemaal uit in dezelfde plaatsen, gingen naar dezelfde Detroit techno feesten en hadden veel gemeenschappelijke vrienden. Richie’s oude club 13 Below heeft ook echt geholpen om ons allemaal samen te brengen om te draaien op verschillende nachten.”

Je muziek heeft absoluut enkele jaren 80 invloeden. Welke bands uit die tijd hebben je echt beïnvloed?

Marc: “Ik denk dat de sounds die ik tof vind komen van bands als Iko 83, the Cure, Depeche Mode, Moderne, New Order en ontelbare kleine onbekende indie synth pop groepen uit die tijd.”

Kleedde je jezelf ook zo toen?

Marc: “Nah. Ik was nooit een new waver, meer een synth fan, haha.”

Je schijnt gek te zijn op klassieke videogames. Wat zijn je favorieten en speel je ze nog steeds veel?

Marc: “Zoals velen ben ik tijdens het opgroeien en ben mezelf een beetje te buiten gegaan aan die oude games. De geluiden die eruit kwamen waren zo goed dat ik zelfs nu nog met een lach naar die oude game soundtracks luister. Ik vond bijna alle EA, Epyx en Accolade games te gek, zoals M.U.L.E., Defender of the crown, Jumpman, Asteroids, Castle Wolfenstein en nog wat van dat soort.”

marc houle

Wat is je favoriete film en waarom?

Marc: “Spinal Tap, 2001 en Koyaanisqatsi. Die hebben allemaal fantastische soundtracks die mijn leven echt hebben veranderd.”  

Wat zijn je verdere plannen voor 2010?

Marc: “Ik hoop dit jaar mijn eerste album af te ronden. In het verleden heb ik altijd EP’s of compilaties met clubtracks uitgebracht. En nu wil ik wel iets anders doen, misschien wel een album met tracks waar mensen niet op willen dansen, maar die donker zijn.”

Meer info vind je op www.myspace.com/marchouleminus.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws