Collectief KISS aan het woord

redactie | 19 februari 2010
interviews

Wie zwaait er de volgende termijn met de scepter over het Amsterdamse nachtleven? Vanavond, 19 februari geven de Amsterdamse nachtburgemeesters Josine Neyman en Kristel Mutsters het stokje over. Deze nacht barst ook de strijd los tussen de vijf  kandidaten. En proberen zij de harten van jury en het publiek voor zich te winnen.

De kanshebbers: Jennifer Hopelezz, Vereniging voor Amsterdamse Nachtcultuur bestaand uit Bas, Tom en Duncan Stutterheim, Isis van der Wel en haar raad, Collectief K.I.S.S. bestaand uit Dimitri Madimin Itamar Gilboa, Waldy Brewster en Phillip Powel en tot slot Nachtcommissie DENDEREND! AMSTERDAM!

Partyscene sprak de huidige burgemeesters en KISS over hun ambities in de Amsterdamse nacht. Dit KISS collectief bestaat uit Dimitri Madimin, Philip Powel, Waldy Brewster, Itamar Gilboa, Covergirl Sunny, Don Gianni Suave, Clyde Semmoh en meer. Zij hebben hun punten ingestuurd en deze zijn hieronder te lezen.

De zwarte lijst presenteert de nacht van deregulering

Nachtburgemeesterschap stapt af van het podium omringd door ludieke acties, met De Zwarte Lijst als nachtburgemeester wordt een platform gecreëerd waarin geloofd kan worden. Het collectief bestaat uit eigentijdse vrijdenkers en streeft gezamenlijk naar een nacht waar meer wordt gedoogd. Het collectief streeft naar een stad die meer mogelijkheden biedt voor andere vrijdenkers en ondernemers. Vastberaden wordt geambieerd naar gezag vanuit het nachtleven, waarin het collectief Amsterdam in meest brede zin zal vertegenwoordigen.

Immers, dynamiek van stad Amsterdam leeft voort in de nacht en de ontwikkeling op cultureel vlak zal daarom gestimuleerd worden door een denktank bestaande uit deze rebellen. De Zwarte Lijst bestaat uit professionals die expertise hebben op alle vlakken rondom de culturele ontwikkeling van de nacht. Het collectief wil namelijk een brug in het leven roepen tussen talentontwikkeling, vrijondernemingschap en zelfregulering.

De zwarte lijst als nachtkabinet

De Zwarte Lijst heeft een brede kijk op het nachtleven en voert daarom een initiatief door vanuit de underground. Het collectief manifesteert zich als toonbeeld van Amsterdam en ontwikkelt een samenwerkingsverband tussen verschillende dimensies van nachtelijk Amsterdam om zich gezamenlijk voor Amsterdam in te zetten. Een nacht wordt in het leven geroepen waarin zo veel mogelijk cross-overs zullen ontstaan tussen deze verschillende dimensies van het Amsterdamse nachtleven, met of zonder de steun van de gemeente.

Alle mogelijke facetten van het nachtleven worden aangegrepen door de professionals uit de kunst, dance, horeca en fashionscene; een deregulering van het nachtleven komt tot stand waardoor Amsterdamse ondernemers worden aangespoord zich te mobiliseren en samen meer in te zetten voor de bloei van stad Amsterdam.

De Zwarte Lijst als nachtkabinet is een collectief van rebellen die de nacht van de deregulering verwezenlijken. Een keer per maand gaan alle dimensies van de nacht een nachtelijke protestevenement organiseren en daarom wil het collectief een samenwerkingsverband aangaan met ieder die zich aangesproken voelt tot deze standpunten.

Wij kunnen dit met ons allen, daarom zullen cafés, restaurants, clubs, musea, kunstenaars, bioscopen, concertzalen en meer deze nacht hun krachten bundelen en hun netwerk beschikbaar stellen voor een groter goed. Een gedoogbeleid komt zodoende tot stand en cross-overs zullen ontstaan tussen verschillende ondernemers. Zo kan een alliantie worden gevormd tussen horecabaas en creatieveling, museumdirecteur en underground galerie en ga zo door. Belangrijk is het streven naar de bloei van Amsterdamse cultuur in het Amsterdams nachtleven.

Minder regels zal de nacht aantrekkelijker maken voor alle Amsterdammers, zodat de nacht weer van ons allemaal wordt. Er zal geen politiek bedreven worden, maar wel een denktank gecreëerd worden die als adviesraad dient en niet terugdeinst voor valkuilen. De Zwarte Lijst spreekt van een multidimensionaal bewustzijn en staat onverschrokken tegenover de belemmeringen die de Amsterdamse ondernemer en de underground worden opgelegd. Laat de underground weer zijn stem horen!

Geen woorden maar daden

Zelfinitiatief staat als kopstuk in het programma. De gemeente dient in collaboratie met een team van specialisten klaar te staan een samenwerkingsverband te starten om de beoogde plannen te bereiken. Een protestevenement wordt daarom in het leven geroepen en werken de grotere machten niet mee, dan komt dit protest nog steeds. De handhavers zullen door de massaliteit met hun handen in het haar zitten en daarom zal de gemeente gedwongen worden aan de rebelse actie mee te werken. Immers, dit is dé tijd.

Er komt een nieuwe gemeenteraad en De Zwarte Lijst wil als vertegenwoordiger van de nacht een statement maken: laat Amsterdam niet verder wegzakken in regeldrift en vergunningsgeilheid. Laat de vrije Amsterdammer ontsnappen aan de bevelen. Amsterdam was altijd de stad vande underground, laat de diverse Amsterdammer spreken over de ontevredenheid en de krachten bundelen.

Wij zijn Amsterdam

Wij zijn het nachtleven

Wij doen!Nachtburgemeesterverkiezingen Amsterdam 2010-2012
Datum: 19 februari 2010
Tijd 22.00 – laat (voor 24.00 binnen)
Locatie: Melkweg The Max
Entree: 6 euro
Facebook

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws