Love2Party Weekendoverzicht week 7

Partyscene Redactie | 19 februari 2010
headlines

Weeeeeeeeeeeeeekend!!!

Tussen de enorme berg piemelhousefeesten en electro-meuk hebben wij wat clubnachten opgesnorkeld, waarbij de muziek het aanhoren (meer dan) waard is. Wordt het minimal in Amsterdam, Detroit in Madrid of van alles en nog wat in de Domstad op zondag? Veel plezier!

Wat: Below ft. Multiplex.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 19 februari

Line-up: Efdemin, Jarno en Mark August.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Vrijdag 19 februari vormt TrouwAmsterdam het podium voor een zeer spraakmakende samenwerking tussen de maandelijkse avond Below en Multiplex. De avond begint om 18.00 uur in de Verdieping waar de opening zal plaatsvinden van de vier weken durende Multiplex Transnatural tentoonstelling. Tijdens Transnatural krijg je als bezoeker een frisse en vooral vooruitstrevende visie voorgeschoteld van internationale kunstenaars, architecten en game designers over een rijke en nieuwe wereld van waanzinnige architectuur, installaties en games waarin nieuwe technologieën samensmelten met elementen uit de natuur. Na je gezonde dosis cultuur en creativiteit gaat het feest natuurlijk door! Below is verantwoordelijk voor de nachtelijke invulling van deze avond en heeft voor deze speciale gelegenheid niemand minder dan Efdemin uitgenodigd voor een drie uur durende set. De Duitse dj wordt ondersteund door Belows’s vaste waarden Jarno en Mark August.

 

Dr Lektroluv

Wat: Dr. Lektroluv

Locatie: Mezz, Breda.

Datum: vrijdag 19 februari

Line-up: Dr. Lektroluv, Sound Of Stereo.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Breda is bijna klaar met carnavallen, dus kan een avondje electro meets house meets italo meets new wave geen kwaad.

Dr. Lektroluv is het pseudoniem van de Belgische producer Stefaan Vandenberghe die onder de naam T-Quest talloze technoclassics heeft geproduceerd. Sinds 2002 heeft hij zich zijn herkenbare outfit aangemeten (met aparte koptelefoon) en draait onder de naam Dr. Lektroluv een mengelmoes van begin jaren 80-italo, new wave, EBM en hedendaagse electro en techno: heden en verleden met elkaar verbonden door scheurende bassen, arpeggiator-baslijnen en vette beats.

Wat: Click 3 Years XL

Locatie: Westerunie, Amsterdam.

Datum: zaterdag 20 februari  

Line-up: Paul Ritch, Slam, Okain, Remy en De Man Zonder Schaduw.

Entree: 15 euro.  

Bijzonderheden: Tel 3 jaar succesvol technofeesten organiseren, 5 internationale topartiesten en nog altijd een van Amsterdams dikste danslocaties bij elkaar op en trek dat vervolgens door tot 7 uur in de vroege ochtend. Jazeker, we hebben het hier over het 3-jarige verjaardagsfeest van Click. Zaterdag 20 februari in de Amsterdamse Westerunie. Paul Ritch, Slam, Okain, Remy en De Man Zonder Schaduw verzorgen het muzikale genot van deze nacht. Een vriendelijk, doch dringend technofeest.

Aril BrikhaWat: Phunk Divison.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 20 februari.

Line-up: Aril Brikha, Gideon Bouwens, Jeng Do, Nick de Morsain

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: In samenwerking met Phunk Division wordt in dit nieuwe jaar een reeks leuke feestjes gelanceerd in de Catwalk Rotterdam. Op 20 februari is het aan de Iraanse Zweed Aril Brikha (geboren in 1976 in Teheran, Iran) die momenteel in Stockholm vertoeft, de taak om de Catwalk op z'n kop te zetten. Zijn muziek wordt betiteld als detroit techno, house en deephouse, het heeft eigenlijk van alles wat. De kenner weet dat Aril Brikha al jaren garant staat voor mooie diepe techno producties. Zijn eerste releases kwamen enkele jaren geleden uit op het Transmat label van Derrick May. De afgelopen jaren verschenen er geweldige tracks op labels als Kompakt, Poker Flat en Peacefrog. Aril is een producer en zal met laptop en een nord rack zijn eigen tracks live ten gehore brengen. Voor wie hem nog nooit live gezien en gehoord heeft, het is een absolute belevenis die je niet mag missen als liefhebber van diepe melodieuze funky techno!

Wat: Gemengd zwemmen

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: zaterdag 20 februari.

Line-up: Ben Westbeech dj-set, Live: Pretty Lights, Sven & Tettero, vj Lennart

Entree: 9 euro.

Bijzonderheden: Eens per maand maakt danceplatform klinch een uitstapje naar de zaterdagse dansavond Gemengd Zwemmen. klinch beperkt zich niet tot één stroming, maar biedt een serie feesten met diverse soorten elektronische muziek. Van beukende techno en diepe house tot scheurende electro en gefreakte electronica, klinch biedt voor elk wat wils. Met komende zaterdag onder meer een dj-set van Ben Westbeech. En geloof ons nou maar: deze man maakt niet alleen dikke soulvolle dansmuziek, de Britse dj (met zijn roots in de drum & bass) kan scratchen en mixen als een malle!

Pretty Lights is het project van de veelzijdige, Amerikaanse producer Derek Vincent Smith. De muziek van Pretty Lights is gebaseerd op samples uit diverse muziekstijlen, waarmee smith muziek maakt die hij zelf omschrijft als 'electro organic cutting edge party rocking beats'.

Wat: A Detroit Techno Showcase at Fabrik

Locatie: Goa Fabrik Madrid.

Datum: zaterdag 20 februari.

Line-up: Carl Craig, Cesar Almena, Derrick May, Frank Kvitta, Kevin Saunderson, Loktibrada, Nuke (Es), Patrick DSP, Preach, Ritzi Lee, Rumenige, Live: Mike Banks, Live: Octave One

Entree: 17 euro

Bijzonderheden: In één van de buitenwijken van Madrid ligt een enorme club, genaamd Go Fabrik. Een beetje Europese dj van naam en internationale clubber kent deze locatie met drie zalen natuurlijk al lang. Wij ontvingen onlangs een lyrisch mailtje over Goa Fabrik (er is trouwens ook een locatie op Ibiza) en na het zien van bovenstaande line-up, begrijpen we waarom. Nergens anders in Europa heeft de economische crisis zo hard toegeslagen als in Spanje (met een werkeloosheid van bijna 20 procent), maar dat is niet te zien aan de begroting van de hoofdstedelijke club Goa Fabrik. Als je van Detroit techno houdt, en meteen na het zien van dit bericht een vlucht boekt naar de Spaanse hoofdstad, krijgt je een clubnacht om nooit te vergeten. Zoveel is zeker. P.s.: er rijden speciale bussen naar de Fabrik vanuit het centrum van Madrid.

Go Fabrik Madrid

Wat: Winterkriebels.

Locatie: Central Studios, Utrecht.

Datum: zondag 21 februari

Line-up: Quentin van Honk, Baggi Begovic, Chocolate Puma, Ryan Marciano, Sunnery James, Laidback Luke, Afrojack, Hardwell, Erik Heijting, Van Anh, Warren Fellow, Live: Peter Horrevorts, Secret Cinema.

Entree: 25 euro.

Bijzonderheden: Winterkriebels is volgens de organisatie ‘het ultieme winterspektakel’, dus dat belooft wat komende zondag. Voor deze editie hebben de initiatiefnemers van Winterkriebels een misschien wel heel slim programma neergezet wat een grote groep dance-liefhebbers trekt. Studio 1 wordt een traktatie voor de house addicts, met optredens van o.a. Laidback Luke, Hardwell en Chocolate Puma, Studio 2 wordt gehost door Gem Sessions, met als boegbeeld Secret Cinema. Hiermee staat deze studio garant voor maximaal genot voor de techno en minimal liefhebbers. Als dat geen uitverkocht huis oplevert?

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws