PS interview: Simon Dunmore

redactie | 10 februari 2009
interviews

Simon Dunmore heeft ons met zijn label Defected al een flink aantal ladingen fijne house bezorgd. Hij was de man achter Finally van Kings of Tomorrow, Another Chance van Roger Sanchez en Bad Habit van ATFC. Defected is zijn kindje, dat hij vanuit niets opgebouwd heeft. Simon over de geschiedenis en de toekomst.

Wat wil je dat mensen denken als ze de naam Defected horen?

Simon: “Ik hoop hetzelfde als wat ik denk. Het is een collectief van goede dj’s en producers. Het zijn alle mensen die we veel profileren en steunen, zoals Bob Sinclar bijvoorbeeld, The Shapeshifters, Junior Jack, Copyright and ATFC.”

simon dunmore

En de feesten?

Simon: “De feesten zijn het toppunt van alles wat we doen. De feesten zijn het eindpunt van de muziek die we maken en promoten. Als mensen het hebben van een leuke tijd associëren met Defected, dan is dat te gek.”

Was het een grote stap om bij een groot label weg te gaan destijds en Defected te beginnen?

Simon: “Als je bij een groot bedrijf werkt, ben je een werknemer en heb je nooit de controle over je eigen toekomst. Zelfs als iedereen je leuk vindt, dan nog is er de kans om buiten de boot te vallen, dat iemand je niet mag. Er zijn verschillende redenen dat je je baan kwijtraakt en ik bedacht me dat het mij ook ooit zou kunnen overkomen. Ik heb toen Defected opgezet, om wat veiligheid voor mezelf te creëren. Tien jaar later zijn we er nog steeds. We kunnen het nu natuurlijk nog steeds verknallen, zeker nu we in een wispelturige economie leven, maar daar moet je je doorheen zien te navigeren.”

Was Defected altijd bedoeld als een label voor singles?

Simon: “Ik denk niet dat het een singles label is. Ik denk dat we meer albums uitgebracht hebben dan de meeste dance labels. simon dunmoreBinnen de dance is het makkelijker om een single uit te brengen. Een album releasen kost veel tijd en geld, maar zijn wel een serieuzere manier muziek uit te brengen. We doen nog steeds veel losse tracks, omdat het ook goed is voor onze compilaties. Ik denk dat diegenen die zichzelf nu beperken, snel in de problemen zullen komen.”

Hoe voelt het om de eerste tien jaar achter je te hebben liggen?

Simon: “Ik heb er het afgelopen decennium niet bij stilgestaan, maar met het halen van de tien jaar, in een industrie vol illegale downloads, gekoppeld aan de huidige economische crisis en andere negatieve factoren, ben ik erg blij met mezelf. Het meeste hebben we te danken aan de fantastische artiesten waar we mee werken en het gepassioneerde personeel. Ik vind het te gek dat we de tien jaar gehaald hebben.”

Wat waren enkele beslissende momenten in die tien jaar?

Simon: “Sowieso de eerste single die we uitbrachten, onze eerste top 10 plaat, een nummer 1 hit met Another Chance van Roger Sanchez en de verschillende awards die we gewonnen hebben.”

Waarom is het zo belangrijk om dit jubileum te vieren?

Simon: “Ik denk dat het heel belangrijk is en we hebben zoiets ook nooit eerder gedaan. We hebben echt gewacht op deze belangrijke mijlpaal en dat willen we met iedereen delen.”

Naar welke nieuwe artiesten moeten we in de toekomst uitkijken?

Simon: “Als label zijn er altijd op zoek naar nieuw talent. David Penn uit Spanje heeft de laatste tijd goed werk voor ons gedaan. ATFC heeft een fantastisch jaar achter de rug en hij zal ook in 2009 veel van zich laten horen, maar ook de Shapeshifters. We gaan ook weer veel doen met het Strictly Rhythm label en we gaan ook werken met The Martinez Brothers en dat zijn waarschijnlijk de hottest kiddies around.”

Doe je dit over tien jaar nog steeds?

Simon: “Nee. Dan ben ik aan het golfen, vissen en zie ik mijn gezin opgroeien.”

simon dunmore

Zal Defected over tien jaar nog op dezelfde manier bestaan?

Simon: “Ik weet niet wat de toekomst brengt. De muziekindustrie gaat zo snel dat het soms onmogelijk is om overal in mee te gaan. Ik word bijna wekelijks omver geblazen door nieuwe gadgets en uitvindingen. Ik heb geen idee hoe het er over een tijdje voor staat. Als je denkt dat je het allemaal begrijpt, dan komt er wel weer iets ander doorheen en moet je opnieuw beginnen. Ik denk wel dat de ervaring die ik opgedaan heb me wel zal helpen om leiding te geven aan nieuwe artiesten. Ik wil er altijd bij betrokken blijven. Op dit moment geniet ik er echt van, maar er is veel druk en mijn familie lijdt er veel onder, omdat ik zoveel werk en aan het reizen ben. Maar weet je, ik wilde al niet meer deejayen als ik 40 zou zijn en nu ben ik 46 en drukker dan ik ooit geweest ben.”

Check ook www.defected.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws