Terugblikken op 2010: Steve Rachmad

Partyscene Redactie | 13 januari 2011
interviews

“Vaak onderweg om in Verweggistan te draaien…

Samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene blikken we terug op 2010 en kijken we vooruit naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Het laatste woord is aan Steve Rachmad.

Steve RachmadMet wie kunnen we onze terugblikserie nou beter afsluiten dan met de nestor van de Nederlandse technoscene? En dat bedoelen we natuurlijk in de meest positieve zin van het woord, want al draait Steve Rachmad al heel wat jaartjes mee; stilzitten lukt hem niet en ook in 2010 reisde hij weer de hele wereld over om zijn bruut swingende techno uit de speakers te persen. Al had hij daar dit jaar af en toe wel een beetje moeite mee….

Muzikaal hoogtepunt: “Muzikaal hoogtepunt voor mij dit jaar is dat mijn studio inclusief alle hardware na lange tijd weer up en running is.”

Muzikaal dieptepunt: “Het plotselinge overlijden van onze dierbare vriend Roy Avni is voor mij nog steeds het grootste dieptepunt van 2010.”

Aanstormend talent gespot? “De twee helden die ik vorig jaar noemde, Wouter de Moor en Tim Wolff, gaan ondertussen als een speer. Ze hebben allebei releases uit en een hoop nieuw werk dat eraan zit te komen. Houd ze in de gaten zou ik zeggen. In 2010 viel Baszline me erg op tijdens de SAE Audiobot Contest. Geen supergemakkelijke tracks met bombastische breaks, maar meer uitdagende Detroit-georiënteerde techno. Hij heeft net als de andere boys natuurlijk wat tijd nodig om te groeien, maar ik heb hoge verwachtingen.”

Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: "Zoals altijd kan ik er ook dit jaar niet maar eentje uitpikken. De Creamfields Australië tour was erg fijn. Over de gehele line-up gezien hadden we een hele grote Nederlandse delegatie. Heb nieuwe mensen leren kennen zoals Ferry Corsten, Bingoplayers, Tommie Sunshine, Riva Starr, Zoo Brazil…en oude vrienden weer ontmoet. Voor de rest erg gelachen daar met o.a. Joris Voorn, Dave Clarke, Green Velvet, plus aanhang en managers. Op Napels na is Italië nooit een grote markt voor me geweest, maar ik merk dat daar verandering in aan het komen is na twee supergigs bij Magazzini Generali in Milaan en Atlavoz in Venetië.

"Ik wil meer muziek maken in 2011!"En ik heb 2010 afgesloten met een kleine Brazilië-tour, waarna ik gelijk door ben gegaan naar club Sala Metropolis in Cordaba. Een te gekke party met super enthousiaste, lieve mensen; het was echt hartverwarmend. Timewarp Amsterdam had een hele leuke sfeer in alle zalen en 24 Hour Party People was er ook één voor in de boeken. Daar is nog een hele leuke podcast uit voortgekomen van bijna 3uur, meen ik.”

Voldeed 2010 aan je verwachtingen? “Nee, eigenlijk niet. De bedoeling was heel veel in de studio te werken en van ons nieuwe huis genieten, nadat we in februari verhuisd waren. In plaats daarvan was ik heel vaak onderweg om in Verweggistan te draaien, waar ik af en toe best moeite mee had. Ik kreeg mijn studio daardoor niet af en had echt de kriebels om aan de slag te gaan. Alleen de laptop is voor mij dan niet genoeg; ik blijf toch stiekem een knoppenman. Maar wel weer op hele leuke plekken gezien en nieuwe mensen ontmoet.

Wat moet er beter in 2011? “Meer muziek maken dit jaar, maar dat komt goed! En in het algemeen de crisis. Het valt me op dat vergeleken met het buitenland de crisis hier later inslaat. Waar het in sommige andere landen al weer iets beter gaat, zitten wij er nog soort van middenin. En die btw-verhoging op kaartjes maakt het er ook niet makkelijker op. Het komt uiteindelijk wel weer goed, maar we zullen het met zijn allen nog even moeten uitzitten.”

Top 10 favoriete tracks van 2010 (in willekeurige volgorde):

1 Steve Rachmad – ‘Virton Upgraded’ Original + Ben Klock mixes (Music Man Records)

2 Klartraum – ‘Growth’ (Lucidflow)

3 Deetron – ‘Collide’ (Green)

4 Echologist – ‘Slow Burn’ (Steadfast Records)

5 Klartraum – ‘Angelo/Connected‘ (Lucidflow)

6 Bas Amro – ‘Le Huitieme Arrondissement’ (Wolfskuil)

7 Martin Buttrich – ‘Blackouts NonStop’ (Desolat)

8 KiNK – ‘E79’ (Ovum)

9 Ben Klock – ‘Under Pressure’ (Klockworks)

10 Steve Rachmad – ‘Strings Of Love’ (Get Digital Music)

Website Steve Rachmad

Steve’s Facebook

Lees ook:

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met... Carlos Valdes

Terugblikken met... Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Taras van de Voorde

Terugblikken met... Bernd Lösing (XT3 Techno Radio)

Terugblikken met... Juha van 't Zelfde (Viral Radio)

Terugblikken met... Reza Athar

Terugblikken met... Estroe

Terugblikken met... Steven P

Terugblikken met... Adriaan Muts

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met... Marsel van der Wielen (Delsin)

Terugblikken met... Vince Watson

Terugblikken met... Warren Fellow

Terugblikken met... Nuno dos Santos

Terugblikken met... Dave Clarke

Terugblikken met... Thomas Martojo

Terugblikken met... Michel de Hey

Terugblikken met... The Gourmet Unit

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws