5 vragen aan Egbert

Partyscene Redactie | 12 april 2010
interviews

Secret Cinema heeft mij de juiste inzichten gegeven

Hij maakt sinds anderhalf jaar tracks als ‘Dikke Blaassound’, ‘Vreugdevuur’ en ‘Vlammen’, wordt op handen gedragen door Secret Cinema en Michel de Hey en kan Sven Vath, Richie Hawtin en Karotte rekenen tot zijn fans. De goedlachse technoproducer Egbert van der Gugten over zijn doorbraak: “Na ieder weekend zeg ik dat het mijn beste weekend ooit was.”

 

1) Hoe belangrijk is Secret Cinema geweest voor jouw carrière?

Egbert: “Jeroen (aka Secret Cinema) heeft mij erg geholpen, ik heb op heel veel ‘Secret Cinema Invites-feesten’ gestaan, hij heeft mij de juiste inzichten gegeven wat betreft mijn liveset, producties, etc. Ik ben heel erg blij dat ik hem heb ontmoet; het is een heel goede gozer met inhoud.”

Egbert, door Maurice Mikkers2) Waar komen de (soms hilarische) Nederlandstalige titels als 'Stroom', 'Vlammen', 'Vreugdevuur', 'Magie' en 'Dikke Blaassound' vandaan?

Egbert: “Het gaat mij om de muziek. De namen maken mij niet zoveel uit, maar meestal heb ik wel een bepaald moment in gedachten en daar maak ik muziek omheen. Nederlandse titelnamen op het Cocoon-label vind ik ook wel erg droog. Zelfs nadat mijn ep uitgebracht was, hadden ze geen idee wat de titels betekenden. Ik kan dus alle kanten op met m’n namen, haha.”

3) Anderhalf jaar na je officiële eerste release draaien technohelden als Sven Vath, Richie Hawtin en Karotte jouw tracks. Houd jij tijdens het produceren in gedachten dat de sound waaraan je werkt in de tas van die grote technohelden moet passen?  

Egbert: “Nou nee, want ik had totaal niet verwacht dat dit met mijn muziek zou gebeuren. Ik was gewoon muziekjes voor mijzelf aan het maken en die muziek is bij alle grote technonamen in de tas beland. Geweldig en heel bijzonder vind ik dat.”

4) Onlangs speelde je voor tienduizend uitzinnige Madrilenen, je sloot samen met Secret Cinema een editie van Awakenings af en er komt een tweede release aan op Cocoon. Wat is het meest memorabele moment uit jouw carrière tot nu toe?

Egbert: “Dat optreden in het stadion in Madrid was wel erg bizar. Ik weet niet zo goed wat het meest toffe moment in mijn loopbaan was. Na ieder weekend zeg ik dat het mijn beste weekend ooit was. Met de gedachte dat het weekend daarvoor ook het beste was, haha.”

5) Op welke festivals komen we Egbert komende zomer tegen?

Egbert: “Free your mind, Mysteryland, Solar, Welcome to the Future, Soenda Festival, Infinity Festival, Sonne Mond Sterne, Chop till you drop Festival, Loveland Festival en weet ik hoeveel andere feesten. Lekker techno’en in het zonnetje, ik heb er heel veel zin in!”

Zaterdag is Egbert te bewonderen in de Amsterdamse Sugar Factory, samen met Secret Cinema en Peter Horrevorts & Van Anh (b2b), tijdens een nieuwe aflevering van GEM Sessions.

Egbert

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws