Meeting Minus deel 2: Heartthrob

Partyscene Redactie | 10 juli 2008
interviews

"Ik slaap momenteel op de bank bij Troy Pierce"

Tijdens Sonar 2008 kreeg Love2party de mogelijkheid om de hele Minus-crew te interviewen in de lobby van hun hotel. Na een ontspannen gesprekje met nieuwkomer Maurizio Fabrizi was het volgende familielid van Minus aan de beurt: het woord was aan Heartthrob.

Tekst: Susanne Woning

HeartthrobWe waren natuurlijk niet de enige persmuskieten tijdens deze bijeenkomst van Minus. Op elk bankje, in elk hoekje en zelfs op de trap van het hotel werd de artiesten het hemd van het lijf gevraagd. Jesse Siminski a.k.a. Heartthrob vond het allemaal iets te chaotisch worden en stelde voor om lekker buiten in het zonnetje te gaan zitten.

De Amerikaan, die zijn muziek sinds 2005 uitbrengt op Minus, had duidelijk minder zin in dit hele perscircus dan zijn labelmaatje Fabrizio Maurizi en kwam in eerste instantie niet erg spraakzaam over. Maar vanaf op het moment dat zijn album ‘Dear Painter, Paint Me’ ter sprake kwam, werd het alsnog gezellig op het bankje midden op de Ramblas.

Welke artiesten in de line-up van Sonar 2008 spraken jou het meest aan?

Heartthrob: “Op weg van het vliegveld naar het hotel zaten we met Frankie Knuckles in de bus; een ontzettend aardige man en ik ga dus zeker even bij hem kijken. Verder ook Ricardo Villalobos vanwege zijn goede smaak, dansbare platenkeuze en de skills waarmee hij ze aan elkaar mixt.”

"Een album uitbrengen is per definitie een beetje ijdel en hoewel er geen vocals op staan, zit er wel veel van mijn gevoel in de tracks."Je nieuwe album ‘Dear Painter, Paint Me’ is net uit. Je omschrijft het als dramatisch, absurd en autobiografisch. Kun je dat toelichten?

Heartthrob: “Een album uitbrengen is natuurlijk per definitie een beetje ijdel en hoewel er geen vocals op staan, zit er wel veel van mijn gevoel in de tracks: humor, dualisme, duisternis, seks etc. Deze combinatie zorgt in sommige tracks voor een absurd geluid. De dramatiek vind je vooral terug in de arrangementen en toonsoorten.”

Wat is je favoriete track van het album en waarom?

Heartthrob: “Dat is ‘Heading For A Heartbreak’.Het is de meest muzikale track, die qua opbouw echt op een ‘song’ lijkt. Ik krijg er ook veel goede respons op van de dansvloer. Verder vind ik de ruigheid, intensiteit en somberheid van ‘Interference’ ook erg mooi. Het is een complexe track, waarin veel verschillende lagen ritmes zijn verwerkt.”

Ben je nog met andere projecten bezig?

Heartthrob: “Ik ben bezig met een remix voor Mike Shannon, maar ben de laatste weken eigenlijk vooral druk met de rompslomp van mijn verhuizing naar Berlijn. Ik slaap momenteel nog op de bank bij Troy Pierce en dat is niet echt ideaal.”

"Ik slaap momenteel nog op de bank bij Troy Pierce en dat is niet echt ideaal."Ben je verhuisd naar Berlijn? Je woonde toch in Parijs?

Heartthrob: “Daar ben ik nog een tijdje blijven hangen vanwege een relatie, maar het was uiteindelijk toch veel handiger om naar Berlijn te verhuizen. In Parijs moest ik alles alleen regelen en in Berlijn zit ik dicht bij het Minus-hoofdkantoor, kunnen we gezamenlijk gebruikmaken van studioruimte en is het ook veel makkelijker om met andere artiesten samen te werken. Ik vind het trouwens ook een mooiere stad dan Parijs: het is er groener en vooral in de zomer is het erg leuk. Het is een creatieve plek.”

Heb je –tot slot- nog verborgen passies of talenten die je met ons wil delen?

Heartthrob: “Ik ben een echte fashionfanaat en hou ontzettend van mooie kleding (werpt een vernietigende blik op de comfortabele sneakers van uw interviewer). En dan het liefst schoenen van Pierre Hardy, jeans van ABC en alles van Marc Jacobs. Het modeklimaat van Parijs zal ik waarschijnlijk nog het meest gaan missen, nu ik in Berlijn woon.”

Wil je Heartthrob in actie zien en weten welke outfit hij uitkiest voor een Nederlandse gig ;-) dan kan dat op Extrema Outdoor op 19 juli in Eindhoven.

MySpace Heartthrob

Website Minus

Lees ook de interviews met Fabrizio Maurizi, Magda en Richie Hawtin.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws