Terugblikken op 2006 met Michel de Hey

Partyscene Redactie | 27 december 2006
interviews

Op die rare politie-acties zit toch niemand te wachten?

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2006 en vooruitkijken naar 2007. Dj's/producers, journalisten, platenbazen en organisatoren: allen delen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons. Ditmaal dj, producer, labelbaas, bookingskantoor eigenaar, maar vooral Rotterdam-promotor: Michel de Hey.

Een mooi ego moment was dat Loco Dice in de DC10 (Ibiza) “ Snert” draaide en de hele tent explodeerde. Toen was ik wel een piepklein beetje trotsMuzikaal hoogtepunt: Er zijn elke week weer platen die bij mij een extatisch gevoel opwekken. Dus hoogtepunten genoeg. Een mooi ego-moment was dat Loco Dice in de DC10 (Ibiza) mijn track 'Snert' draaide en de tent vervolgens explodeerde. Toen was ik wel een piepklein beetje trots.

Muzikaal dieptepunt: Ik ben blij dat ik niet op die feestjes draai waar dat het muzikale hoofdgerecht is.

Aanstormend talent: Warren Fellow, hoewel hij ook al een tijd bezig is. Dus ik dacht ook aan Quince, Melon, Julien Chaptal, Mark August etc...

Beste feest van het afgelopen jaar: In Nederland ben ik helemaal blij met alle poppodia en de wat kleinere zalen. Back to basics, lange sets van 4 tot 6 uur met enthousiaste mensen. Daar word ik erg happy van. Maar ook Innercity, twee weken geleden, was geweldig. Een clubsfeer op een festival.

In de mooie plekken in het buitenland, zoals Japan en Ibiza, is het altijd een genot om te draaien. Daar maak ik toch elk jaar bijzondere en unieke feesten mee. Verder heb ik dit jaar in het Oostblok en Zuid-Amerika heel veel fijne feestjes meegemaakt. Ook daar is het lekker lang draaien en zijn er volop plekken met een partyminded publiek. Een beste feest was er dus niet, er waren juist heel veel goede feesten het afgelopen jaar.

Voldeed 2006 aan je verwachtingen? Zie vorige vraag

Wat moet er beter in 2007? Die rare politie-acties, daar zit toch niemand op te wachten? Verder het beste feest begint bij jezelf, dus als je gaat stappen: houd dat in de gaten en dan komt het helemaal goed in 2007!

Cd, mp3 en/of vinyl top van 2006:

Altijd terugkomende labels en producers die bijna altijd vakwerk afleveren zijn: Ame, Matthew Johnson, Jeroen Verhey, Dylan Hermelijn, Steve Rachmad, Carl Craig, Joris Voorn, Coming Soon, Chateu Flight. Omar S, Gabriel Ananda, Audion, Paul Kalkbrenner, Poker flat, Adam Beyer, etc. Ik heb mijn platentas hier niet liggen, dus ik pik er nu een paar uit die mij nu te binnen schiet. Ik pak de platen waar ik een bijzondere herinnering aan heb of waar ik een mooi moment op een avond mee beleefd heb:

Tattoo records 01

Depeche Mode - Sinner in me (villalobos remix)

Antenna + Joakim - Camina del sol

Dj yellow + King Britt - Beyond the forest

Nouvuelle vague cd

Xpress 2 - Kill 100 (Carl Craig-rmx)

Depeche Mode + James Holden Dark Star

Petter - Some Polyphony

Underworld + pig and dan - Play

Zero 7 – The garden

Julien chaptal - Wonderland

Phonique - What is wrong

Loco dice - Seeing through

Steve Rachmad - New lp op Sino

Eerder blikten we terug met:

Laidback Luke

Nuno dos Santos

Olaf Boswijk & Edo Salgado

Benny Rodrigues

Cliff de L'Isle

Guuz Hoogaerts

Michel de Hey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws