Achter de festivalschermen met Marianne Bal (Loveland)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Waken voor grote hoeveelheid zeurende mensen die op de gastenlijst wilTienjarige bestaan Loveland @ Sloterparkbad

Deze zomer wordt het Nederlandse dance-landschap werkelijk overspoeld door festivals. In sommige weekenden moeten de clubbers kiezen uit drie tot soms wel vier grootschalige dance-events. Gevolg? Een hevige concurrentiestrijd tussen organisatoren die exclusiviteit opeisen van artiesten en teleurgestelde bezoekers die sommige idolen moeten missen. Volgens Marianne Bal, een van de organisatoren van het Loveland Festival, is er zelfs nog ruimte voor een nieuw festival.

Zaterdag vindt de eerste editie van het Loveland festival plaats. Waarmee onderscheidt het Loveland festival zich van de overige Nederlandse dance-festivals?
Marianne: "Loveland Festival is als een intiem festival bedoeld, met alle luxe en kwaliteit die daarbij hoort. Zoals je van Loveland gewend bent, wordt op alle kleine details gelet en wordt het evenement met liefde en zorg geproduceerd."

Elk nieuwe festival krijgt te maken met 'kinderziektes'. Wat zijn de specifieke dingen waar je je als festival organisator erg op kan verkijken?
Marianne: "Je verkijkt je vooral op de hoeveelheid kleine maar belangrijke dingen waar je op moet letten. Op elke hoek van het terrein gebeurt wel iets en daar moeten honderd dingen voor worden geregeld. En natuurlijk op de hoeveelheid zeurende mensen voor gastenlijstplekken!"

Stelling 1: er is momenteel een overkill aan dance-festivals in Nederland!
Marianne: "Voor ieder wat wils toch? Ik denk alleen dat ieder festival zich beter moet profileren en duidelijker onderscheid moet maken in wat ze willen uitstralen en bereiken zodat het voor bezoekers duidelijker wordt wat de verschillen zijn en wat ze dus het meest interessant vinden."

In een seizoen dat er elk weekend meerdere grote festivals plaatsvinden, lanceren jullie het Loveland festival. Is er nog wel ruimte voor nog een nieuwe festival?
Marianne: "Ja! Voor een intiem en kwalitatief hoogstaand festival wel!"Stelling 2: Vanaf 2007 mag er niet meer dan 1 grootschalig dance-festival per weekend worden georganiseerd!
Dat lijkt me een goed plan. Alleen breekt dan natuurlijk wel de oorlog uit wie er wat en wanneer gaat organiseren. Dus bij nader inzien moet iedereen zijn eigen plan trekken, goed met elkaar overleggen en zelf de voors en tegens inschatten."

De prijzen op vele festivals rijzen de pan uit. Wat kost bij jullie een biertje, water, gemixt drankje, toiletbezoek en een parkeerplek?
Marianne: "Bier 2,20, water (0,5l) 3,30, mix 4,40. Toiletten (= schone doorspoelunits) en parkeren gratis. We hebben een heel groot parkeerterrein ingericht waar de hele dag gratis pendelbussen heen en weer rijden. Ook zijn er gratis pendelbussen naar Station Sloterdijk na afloop van het festival."

Stelling 3: Er moet een halt worden toegeroepen aan festivalorganisatoren die exclusiviteit van dj's en acts opeisen!
Marianne: "Tja, dat blijft moeilijk. Ik vind het ook niet leuk als wij een bijzondere act hebben geboekt en hij op dezelfde dag ook op een ander festival draait. Denk dat er wederom overleg moet zijn tussen verschillende organisatoren."

Wat zijn jouw favoriete festivals van Nederland, Loveland festival uitgezonderd?
Marianne: "Dance Valley was mijn favoriet. Dit jaar weet ik het niet."

Wat mogen we zeker niet missen op het Loveland Festival?
Marianne: "Te veel om op te noemen. Er gaat zo ontzettend veel gebeuren en er is zoveel te doen. Ga gewoon zelf maar kijken en ervaren. En vooral heel erg genieten! Want de weerengeltjes zijn ons vast en zeker goed gezind zaterdag!"

Loveland Festival
Zaterdag 5 augustus
Sloterparkbad, Amsterdam
FIRE! STAGE: Eric Prydz (SWE), Marnix, HouseQuake (Roog & Erick E), Derrick May (USA), Benny Rodrigues, Laidback Luke, Sebastien Leger Live (FR), Mustafa (USA), MC Marxman, Michel de Hey, Stef Vrolijk
T-DANSANT ARENA: Joey Negro (UK), Phil Horneman, MC Lex Empress, Kerri Chandler, Cassie 6, Seamus Haji (UK), Godard
BEACH STAGE: Chuckie, Sander Hucke, Jaziah, Mr.Wix, Billy the Klit, MC Gee, Hitmeister D, Melly Mel
LAKESIDE: Bart Skils, Sandrien, Frederik Abas & Raymundo, 100% Isis, Carlos Valdes, MC Stretch, Mason, Richard Parker & Radar
10.00 - 23.00
Voor meer info en vrijkaarten lees de Previews

Loveland Festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws