Winnaar TWSTd DJ Contest blikt terug

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Doorbreken wordt steeds moeilijker



Jamie Lie A Kwie tijdens de finale @ Paradiso

Op zaterdag 4 februari heeft Jamie Lie A Kwie de juryprijs van de TWSTd DJ contest in de wacht gesleept. Naast een cursus 'Electronic Music Production' aan de School of Audio Enginering in Amsterdam, wint het Rotterdamse talent dertig minuten speeltijd op Radio 3 FM. Een introductie van een veelbelovende dj.

Naam: Jamie Lie A Kwie
Leeftijd: 21
Woonplaats: Rotterdam
Houdt zich bezig met: Muziek, studie (Vrijetijdsmanagement)
Draaistijl: House in de breedste zin van het woord (minimal, deephouse, tech-house, funky techno)
All Time Favourite track: Octave One - Blackwater
Favoriete label: Ovum
Beste dj: Heb geen specifiek voorbeeld, maar vind Derrick May, Richie Hawtin en Josh Wink wel erg goed.
Beste producer: Josh Wink, producties van Joris Voorn (ook als Rejected)
Waar heb je in het verleden al gedraaid? Rockit Open Air Festival, Off_Corso, TWSTD & Paradiso
Wat zijn je goede eigenschappen als dj? Vernieuwend, brede muzieksmaak
Waar haal je de muziek vandaan? Platenwinkels in Rotterdam, af en toe via internet
Hoeveel besteed je maandelijks aan nieuwe muziek? Heel erg verschillend. Dat hangt van het aantal goede platen af die er die maand/week zijn uitgekomen.



In control

Beschrijf je ervaring van de finale van de TWSTd DJ contest. Vanaf het moment dat ik die zaterdag opstond, ben ik heel de dag door eigenlijk best zenuwachtig geweest. Ik kon geen moment van de dag stilzitten. Heb ook aardig wat tijd thuis gedraaid om me een beetje voor te bereiden. Later in de Paradiso heb ik me heel erg afgezonderd van de rest van de mensen die met me mee waren en ben ik een beetje tot mezelf gekomen. Toen ik eenmaal achter de draaitafels stond (moest nog lang wachten, omdat ik als laatste aan de beurt was) vielen alle zenuwen grotendeels weg en was ik helemaal in mijn element. Ik had ook wel een goed gevoel na mijn set en kreeg ook veel complimenten vanuit het publiek. Daarna heb ik lekker relaxed geluisterd naar John Aquaviva en wachtte ik tot de uitslag bekend werd gemaakt. Vlak daarvoor uiteraard nog wel wat gezonde spanning, en toen ik eenmaal hoorde dat ik de juryprijs had gewonnen, ging voor mij het dak er natuurlijk af! Daarna met Timbalism (de publieksprijswinnaar) nog twee plaatjes gedraaid en tenslotte met een goed gevoel naar huis.
Hoe moeilijk is het om in Nederland door te breken? Ik denk dat het steeds moeilijker wordt, omdat er ontzettend veel dj's zijn. Alleen al met deze contest deden er dit jaar meer dan 160 dj's mee.
Wat heb jij er tot nu toe voor gedaan? Deelnemen aan de TWSTd dj contest is denk ik een goede stap geweest, verder met veel demo's aan de slag geweest. Je moet ook wel de juiste contacten hebben om echt ergens te komen.
Waar ben je de komende tijd als DJ te bewonderen? 3FM in ieder geval en met het winnen van de contest hopelijk ook op de festivals van deze zomer.
Wat zijn je toekomstplannen? Ik kijk nooit zo ver de toekomst in, ik leef eigenlijk best wel met de dag. Wil in ieder geval wel gaan produceren en doorgaan met het draaien van muziek. Verder wil ik uiteraard mijn studie afmaken en verder zie ik wel wat het leven me brengt.

De nieuwe voorrondes voor de TWSTd DJ Contest van 2006 zijn reeds in volle gang. Schrijf je in, en maak kans op eeuwige dj-roem!

TWSTd

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws