Binnenstebuiten: Lady Aida

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Gecompliceerd, maar nooit saai

Wat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In een nieuwe serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Deze keer Lady Aida over de Hennepplantage van pa, de jonge geest van ma en het seksleven van Pedro de papegaai.

Door: Marcel

Naam:
Gerarda Johanna Alberta Maria (tja, katholiek opgevoed door mijn Nederlandse vader) Maar Adinda Suwati Djowindah Rawandji vind ik beter klinken. (past beter bij mijn half Indonesische afkomst).
Woonplaats: Eindhoven - Diessen. In de wijk Shibuya in Tokyo zou ik ooit nog eens willen wonen.
Geboren: 25-02-1958 thuis. Het vroor meer dan 15 graden en er lag anderhalve meter sneeuw. De vroedvrouw moest door het wc-raampje naar binnen kruipen omdat de voordeur niet meer open kon.
Gezin: Ik kom uit een groot gezin. Ik heb drie broers en drie zussen. Verder heb ik een zeer sterke band met mijn ma.


En we noemen haar: Gerarda Johanna Alberta Maria

Opvoeding: Geen TV. Dat verpestte de creativiteit, vond pa. Wel veel spelletjes, de radio aan en de acht sporen bandrecorder vol met popmuziek. Van Rolling Stones tot Bob Dylan, Pink Floyd en Steely Dan. Als we eindexamen deden, dan hing pa en net vol ballonnen boven de plaats achter het huis. Hij zorgde voor de muziek, en wij dansten. Hij was de eerste bandrecorder 'dj'.
Op zondag verplicht naar de kerk. Pa controleerde ons door te vragen waar de preek over ging. Elke week afzien, tot mijn zestiende verjaardag. Op die dag kreeg ik geld voor een brommer (de helft, de rest moest ik zelf bijverdienen) en mocht ik de pil gaan halen bij de dokter. Dat laatste heb ik nooit helemaal begrepen. Alle remmen los op je zestiende. Geen wonder dat ik totaal ontspoorde ;-)
Mijn vader kweekte Hennepplanten in de moestuin. Hij gebruikte de zaadjes van de plant voor aas om de vissen te lokken. Mijn vader was een echte sportvisser, bracht af en toe wel eens een karper of voorntjes mee naar huis. Daar bakte mijn moeder viskroketten van. We woonden tussen de twee enige bromsnorren (politiemannen) van het dorp. Maar die wisten in die tijd nog niet wat een Hennepplantage was. In de zomer waren de planten wel twee meter hoog. Mijn vader hing de 'oogst' in de bijkeuken te drogen. Helaas waren het allemaal mannelijke Canabis Sativa-planten, dus onbruikbaar voor andere doeleinden.



De familie Aida

Kinderen: Ik wil er minstens twintig op de wereld zetten. Het komt er alleen steeds niet van.

Opleiding: Lyceum (afgemaakt) Kunstacademie (niet afgemaakt)

Jeugdidealen: Muziek. Dat is uitgekomen. Schrijver van een boek. Ik heb het tot nu toe alleen nog maar tot columniste in Oor en weblogger bij 3VOOR12 geschopt. Het boek gaat misschien ooit nog komen. Als ik ooit afgekickt ben van die verdomde weblogverslaving. Oh ja, ik wilde ook een beroemde dichteres worden. Die gedichtenbundel gaat ook misschien ooit nog komen. In een volgend leven dan.

Karakter: Goede eigenschappen: ongeduldig, eigenwijs, onvoorspelbaar, onvolwassen, recalcitrant, opstandig, tegendraads, weerbarstig, oproerkraaier, herrieschopper, stoorzender, bemoeial.
Slechte eigenschappen: onzeker, integer, sociaal, meelevend, masochistisch, veelpleger van eerder genoemde eigenschappen.

Hoe omschrijven jouw vrienden je? "Gecompliceerd, maar nooit saai."

Wat vergeten ze dan altijd? In de spiegel te kijken naar zichzelf.

Hobby's? Klussen. Interieurs verbouwen. Elektrische apparaten slopen. Vormgeving. Ontwerpen van kleding tot tuinen.

Sport: Wablief? Voetballen. Kijken dan.

Vakantie: 2004: Detroit en Egypte. Favoriete spot: Tokyo. Droomreis: one way ticket naar Japan, Tussenstop in Australie, waar ik een zus heb wonen, door naar New Zeeland en via Zuid Amerika (Equador) eindigen tussen de neushoorns in Afrika.



De wietplantage

TV: o.a. R.A.M. (VPRO) Kopspijkers en Actualiteitenprogramma's en films op de publieke omroepen. En ik biecht bij deze ook eerlijk op dat ik geen enkele aflevering van Boer zoekt Vrouw heb gemist. Zappen langs: TMF, MTV en BBC. Er hoeft voor mij niets van de buis te verdwijnen. Pulp programma's zijn soms ook heerlijk! GTST!

Vrije tijd: In het bos. Meestal in het gezelschap van een 'ex' of een dierbare vriendin. In de bioscoop of in een Surinaams eethuis in de rosse wijk in Woensel West (je weet wel, uit SBS6 probleemwijken, een programma waar ik overigens niet naar kijk ;-)

Stad: Da's drie keer. Tokyo dus. De tegenstellingen. Het futuristische zakelijke gecombineerd met het spirituele en traditionele. Tempels en wolkenkrabbers naast elkaar. In de lunchpauze gaan de laptops en mobieltjes uit en steekt men een wierookje aan in een tempel en bidt voor voorspoed. Die traditionele leefwijze maakt ook dat 'persoonlijk falen' gezichtsverlies betekent. Wat mensen tot wanhoop drijft. Het land telt niet voor niets het grootste aantal zelfmoorden. Een contradictie die je ook ziet in Japanse kunstuitingen. In de meest bizarre vormen. Fascinerend.

Bewondering voor? Mijn moeder. Ze is 71. Ze zwemt 40 banen per dag (!!!), doet 4 x per week aan countrydansen (niet van die slome country voor bejaarden!) en houdt van techno en acid. Boekt zonder blikken of blozen online een reis naar o.a. mijn zus in Australie en regelt online ook direct het dichtstbijzijnde airporthotel op haar stopover in Singapore. Ze spamt ons regelmatig met grappige mails vanuit alle hoeken van de wereld. Mijn andere zus woont in Portugal en voor de rest woont er nog familie in Los Angels en Indonesie die ze regelmatig bezoekt. De laptop gaat mee in de rugzak. Een wereldvrouw! Geweldig! Ik hoop dat ik - als ik de 71 haal - net zoals zij ook nog geflitst wordt voor te hard rijden.



DJ Lady Aida

Spender of spaarder? Allebei.
Waar geef je het meeste geld aan uit? Big spender als het om gadgets, schoenen, tassen, reizen, te hard rijden en eten gaat.
Waar lig je 's nachts van wakker? Nergens van. Ik snurk direct in.
Wat doe je 's ochtends als eerste? De afstandsbediening van het koffiezetapparaat indrukken.
Voorbeeld? Huh?
Hoogtepunt: Mijn allereerste 'hoogtepunt'.
Dieptepunt: Mijn grijze roodstaartpapegaai Pedro die ik naar het opvangpark voor gestreste papegaaien moest brengen. Hij trok - als ik er niet was - al zijn veren uit z'n lijf. Pedro heeft nu verkering met een witte kaketoe.
Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Met Pedro.
Grootste zonde die je in je leven bent begaan: Upskirt foto's gemaakt voor 'bootygrabber' Paris de Black Fu (Detroit Grand Pu bah's)
Doelstelling dit 'seizoen'? Ver uit de buurt van 'bootygrabbers' blijven.

Lady Aida's Weblog op 3Voor12
Rebelbass

Binnenstebuiten-archief:
Michel de Heij
Sander Kleinenberg
Rocco Veenboer
Sven Vath
Pathless
LTJ Bukem
DJ Dame
DJ Marcella
Laidback Luke
Edwin Bazen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws