Terugblikken op 2004 met Sandeep en Edwin Bazen

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Eindelijk zou Nederland een echt dance-station krijgen, maar dat was snel over


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we gedurende deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2004 en vooruitkijken naar 2005. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Met dit keer een duo dat regelmatig samen achter de draaitafels te vinden is: Las Palmas-resident Edwin Bazen en organisator/resident dj van de Love2Party-feesten: Sandeep. Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2004, en wat juist niet.

Muzikaal hoogtepunt:

Sandeep: Er zijn twee mix-cd's die me gelijk te binnen schieten waar ik keer op keer weer helemaal in op ga. De eerste is van Hernan Cattaneo op Renaissance (Renaissance Masters: Hernan Cattaneo) en de tweede is van Terry Lee Brown Jr, Terry's cafe 7.
Maar ook hele andere dingen, zoals het samen mogen draaien met Laurent Garnier en Kevin Saunderson. Geweldig was Laidback Luke die met een weergaloze set letterlijk en figuurlijk de zon liet schijnen op Soulbeach! Daarnaast is een ander hoogtepuntje het van start gaan van Temporary Playground. Eindelijk weer eens wat nieuws in Rotterdam.
Edwin: De doorbraak van minimale house/techno. Er zitten fijne stukjes muziek tussen. Dit was het jaar van Bug/Villalobos/Wignhomy Bros enz. Persoonlijk was mijn hoogtepunt samen met DJ Git Hyper (zie ook beste feest van het afgelopen jaar) draaien.

Muzikaal dieptepunt:
Sandeep:
ID&T Radio. Stukje bij beetje brokkelt de zender af naar het niveau van o.a. Radio 538. Eindelijk zou Nederland een echt dance-station krijgen, maar dat was snel over. jammer! Op muzikaal gebied, R.U.S.H. in Off_Corso op, lees de review op deze site er nog maar eens op na.
Edwin: Oude platen in een nieuw (commercieel) jasje. Sommige muziek mag gewoon best met rust gelaten worden. En, zoals al eerder opgemerkt in "terugblikken met...", die R'n'B/hiphop-crap op TMF/MTV: stoere artiesten, omgeven door mooie meiden en dikke auto's. Niet te vergeten: de termen "Urban" en "Eclectic" natuurlijk. Wat nou eclectisch? De vroegere drive-in DJ's draaien toch ook alles door elkaar heen? Niets nieuws dus.

Aanstormend talent:
Sandeep:
Als dj Taras, als producer Warren Fellow!
Edwin: Talent komt niet aanstormen..

Beste feest van het afgelopen jaar:
Sandeep:
Free Your Mind festival. Alles was fijn aan dat festival. Het weer, de muziek en de intimiteit... heerlijk! Het beste moment van afgelopen jaar was het half uurtje Witte de Withstraat tijdens de FFWD. Mijn god, wat ging dat los!
Edwin: Samen met DJ Git Hyper (Nederlands beste scratch DJ) een back-to-back draaien in Las Palmas. Echt een onwijs leuke avond gehad. We voelden elkaar muzikaal perfect aan en Git Hyper z'n kunsten zijn echt fenomenaal, dat wil ik snel weer eens doen. Temporary Playground in Las Palmas: de aankleding, de mensen, de sfeer, de gezelligheid, in tijden niet meegemaakt zoiets. De roemruchte Love2party feesten op Soulbeach in 's-Gravenzande. Veel drank, fijne muziek, veel vrienden, weer of geen weer.. en natuurlijk de tapas! :-)) De afterparty van FFWD in de kleine zaal van Las Palmas, alleen maar classics draaien samen met DJ Dwin. Dolle boel geweest. Laurent Garnier tijdens 5 days Off in de Melkweg en mijn set in de Asta toen Mauro Picotto niet kon komen, goede herinneringen aan die avond.


Edwin Bazen

Sandeep


Voldeed 2004 aan je verwachtingen?
Sandeep:
Persoonlijk was het niet echt een super jaar, kon niet echt mijn draai vinden in veel dingen. Op het dj-vlak was het wel een goed jaar. Veel leuke optredens gehad en ontzettend veel leuke avonden beleefd. In het algemeen viel 2004 wat uitgaan betreft wat tegen, veel eenheidsworst.
Edwin: Niet helemaal. Ik had me 2004 toch iets anders voorgesteld, zowel persoonlijk als professioneel. Zoals misschien (of misschien ook niet) bekend is, ben ik na 8,5 jaar werkzaam geweest te zijn bij Outland Records in Amsterdam daar niet meer werkzaam. Maar qua draaien heb ik een hoop leuke dingen meegemaakt.

Wat kan er beter in 2005?
Sandeep:
De apatische houding van het, voornamelijk, jongere uitgaanspubliek en dan vooral in Rotterdam. Geniet van je avond uit en maak je niet zo druk over wat voor shirt de ander aan heeft of wie welke laarzen draagt. Daarnaast kan de programmering van de verschillende clubs ook wel eens een restyle krijgen. Elk weekend dezelfde namen in alle clubs wordt je ook niet vrolijk van. Wat meer variatie en meer gedurfde line-up's zouden een welkome afwisseling zijn.
Edwin: De muziek!!! meer kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik ben zelf ook begonnen met produceren, en hoop in 2005 mn eerste plaatje uit te brengen, kijken of ik de markt nog meer kan vervuilen hahaha!

Top 11 2004 Sandeep in willekeurige volgorde:

1) Tom Gillieron - Badger (Visitor)
Freaky, rommelende techhouse met een enorme drive
2) Alexander Koning - Tribalistic (Babe)
Diepe, sferische techno.
3) Area F - Akumbe (Bobby Blanco rmx) (Eye Industries)
Beste clubhouseplaat van 2004. Helder met een geweldige groove
4) The Big Fake
Misschien wel de meest gedraaide plaat van het jaar. Altijd weer een feestje
5) Adam Beyer & Jesper Dahlback - Redemption/Number In Between (Soma)
Deze plaat is altijd goed! De perfecte mix tussen het minimale van Dalhback en de techno van Beyer
6) Soda Inc - Morning Prayer (Plastic City)
Minimale deephouse zoals het moet zijn
7) Hertz - Recreate
De technotopper van afgelopen jaar
8) Spiritcatcher - Dirty Circuit (Missive)
Het voorbeeld van de ultieme techhouseplaat
9) Warren Fellow - Rushing to the middle of it (Smoke recs)
prachtige plaat van een zeer talentvolle producer
10) Renaissance Masters : Hernan Cattaneo (CD)
Schitterende deep progressive trip
11) Terry Lee Brown jr - Terry's Cafe 7 (CD)
Op en top swingen van begin tot eind

Edwin Bazen Top 10 2004 in willekeurige volgorde:

1) Ferrer+ Sydenham - Sandcastles (Ibadan)
deephouse op zijn best
2) Oxia - the Night (Goodlife)
Dreigende synths, rollende baslijnen, fijne break.. en heel funky!
3) Marco Carola - Alles
Elke keer flikt hij het weer. Techno met ballen, maar de groove is er altijd.
4) Josh Wink - 20to20 album (Ovum)
Welcome back : Acid! Niet alleen 'Freak' of 'Oakish', maar de rest mag er zeker ook zijn!
5) Julien Jabre - War
Verschrikkelijk mooie house track
6) Los Hermanos - Resurrection (Los Hermanos)
Detroit techno..
7) Noah Pred - Groundstate (Deck Audio)
-Freaky techno, maar t swingt als een trein.
8) Spiritcatcher - Dirty Circuit (Missive)
Vette synthesizer track
9)Vince Watson - Innersense (F-comm)
Diepe sfeervolle techno, meer van dit soort platen graag!!
10) Guido Schneider - Moved (Pokerflat)
2004 was een goed jaar voor Pokerflat-eigenaar Steve Bug, en deze track geeft prima de sound van het label weer, namelijk minimale tech-house

Terugblik-archief:
Mack en MarriChino
Joost van Bellen
Makcim en Minimal
Gerd & Dj Pathless
Nubian
Benny Rodrigues
Leroy Rey
Paul Hazendonk
Rocco Veenboer
Laidback Luke
Andre Dadi en Ron Wood

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws