Terugblikken op 2004 met Benny Rodrigues

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

2004 was een jaar van stilstand


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we gedurende deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2004 en vooruitkijken naar 2005. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Met dit keer de Rotterdammer Benny Rodrigues. Hij had begin van het jaar heel wat hooi op zijn vork genomen. Er zou een website komen, de ene na de andere productie zou in de maak zijn en de releases van zijn eigen label (BR Records?) zouden een prominente plek in de platenzaken moeten gaan innemen. Benieuwd of daar wat van terecht is gekomen. Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2004, en wat juist niet.


Muzikaal hoogtepunt: De terugkeer van het 303 acid geluid. Niet dat ik alle acid beinvloede releases meteen geslaagd vind, maar er zijn toch wel flink wat acid krakers uitgekomen. Sowieso is er het afgelopen jaar veel goeie (afwijkende) muziek uitgebracht.
Muzikaal dieptepunt: Dit jaar toch wel het feit dat ik op aardig wat feesten gecanceld ben of door diverse redenen zelf heb moeten afzeggen, waardoor er uiteindelijk toch wel wat teleurgestelde bezoekers verontwaardigd achterbleven. Voor zover ik er verantwoordelijk voor ben geweest, hierbij mijn welgemeende excuses!
Aanstormend talent: Quinn; jonge Utrechtse producer die uitblinkt in het produceren van atmosferische (deep)house en techno. Van deze gast gaan wij in de toekomst nog veel horen!
Beste feest van het afgelopen jaar: Met stip op 1 het "Volt" feest begin februari met Luciano en Ricardo Villalobos. Hele inspirerende avond waarbij de sfeer echt fantastisch was en de muziek nog beter! Voor velen in Nederland de kennismaking met de later gehypte minimal, clickhouse-sound wat ironisch gezien helemaal niet zo veel werd gedraaid deze avond. Voornamelijk de variatie van house, techno, acid, electro en dus minimal sprak mij enorm aan + het feit dat het publiek voornamelijk uit liefhebbers bestond die echt voor de muziek kwamen, geen hippe peepz, geen zien en gezien worden sfeer maar gewoon voluit gaan voor de muziek. Heerlijk!
Voldeed 2004 aan je verwachtingen? Absoluut niet! Door diverse redenen wederom (ondanks een pauze van 3 maanden) bij lange na niet de doelstellingen kunnen halen die ik mij voor ogen had gesteld (website, label, produceren etc). Op de leuke dj-gigs na is voor mij 2004 dan ook vooral een jaar geweest van stilstand. Mijn grootste prioriteit voor het nieuwe jaar is dan ook om deze doelstellingen alsnog na te streven.
Wat kan er beter in 2005? Alles!


Top-10 van 2004
Ik vond het niet zo'n bijster goed muzikaal jaar. Niets wereldschokkends eigenlijk, maar okee:
1) (Bijna) alles van Josh Wink en Ovum rec, Mr G, Steve Rachmad, Cajmere/Green Velvet, Dave Clarke, Luciano, Steve Bug en Pokerflat rec, RZ rec, Rob Mello, Ame, Carl Craig, Jasper Dahlback, Hardfloor, Minus rec, Mathew Jonson, Soma rec, Spectral rec, F-com rec, Kanzleramt rec en vele andere producers waar ik nu niet op kan komen.
2) Shindoe - Alpha/Dilemma (100% Pure)
3) Joris Voorn - Incident (Sino)
4) Kings of Punani - Move your body/acid thunder (Tronic) en Basement Freakz - Spikehead (ID&T)
5) Roman Flugel - Es geht noch? en Dinky - Acid in my fridge (Cocoon)
6) Ferrer and Sydenham - Sandcastles (Ibadan), Pepe Bradock - Panash (Atavisme) en I-cube - Oblivion "edit" (Versatille)
7) Abe Duque & Blake Baxter - What happened? (Abe Duque)
8) Gabriel Ananda - Suzzholz (Treibstoff) en Micheal Mayer - X (Kompakt)
9) Julien Jabre - War
10) Spektrum - Kinda new "Tiefschwarz rmx" (Playhouse) en Tiga - Pleasure from the bass (Pias)

Vanaf 1 januari online: BennyRodrigues.Com

Op zaterdag 1 januari draait Benny een 6 uurs set bij KNALFUIF in de Now & Wow

Terugblik-archief:
Mack en MarriChino
Joost van Bellen
Makcim en Minidell
Sandeep & Edwin Bazen
Gerd & DJ Pathless
Nubian
Leroy Rey
Paul Hazendonk
Rocco Veenboer
Laidback Luke
Andre Dadi en Ron Wood

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws