Binnenstebuiten: DJ Marcella

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Al die nepprogramma's over onze scene mogen pleite!


Wat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In een nieuwe serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Dit keer is dat Marcella: over Amsterdam, super dj-kind, vreemdgaan, prinsesjes en As The World Turns.

Naam: Marcella en niets meer dan dat. Helaas, want mijn ouders hebben beiden wel dubbele namen. Ik ben heel tevreden met mijn naam, maar als kind wilde ik gewoon een normale naam, eentje die ik wel kon uitspreken.

Woonplaats: Amsterdam, geboren en getogen. Ik zou nog wel in Barcelona of New York willen wonen, of in Zweden.

Geboren: 4 januari 1974 in het Slotervaart ziekenhuis met de keizersnede. Ik was toen al eigenwijs, wilde er niet uitkomen en toen mijn moeder zwart begon over te geven en 'bijna dood ervaringen' kreeg, hebben ze me er maar uit getrokken.

Gezin: 1 moeder (55), 1 vader (54) en 1 zusje (24). Pa muzikant, ma huisvrouw. Mijn moeder was altijd thuis voor mij en mijn zusje. Mijn vader was voor zijn werk veel weg. Ze zijn een jaar of 6 geleden gescheiden. De band met zowel mijn vader als mijn moeder is goed, al is de band met mijn moeder geestelijk sterker, maar dat zal wel komen omdat ik zolang in haar heb gezeten.

Opvoeding: Ik ben heel beschermend en verzorgend opgevoed. Hoge normen en waarden, niet liegen, geen mensen beduvelen, jezelf zijn, iets voor een ander over hebben, stel je netjes voor, eet zoals het hoort en zeg U. Wees blij met kleine dingen (heb nooit veel zakgeld gekregen of hele dure kado's tijdens Sinterklaas of Kerst), werk voor je geld, doe de dingen die goed voelen en ben zoals je bent.. En als mensen je daarom niet leuk vinden: so be it.Kinderen: Wil ik ooit wel krijgen, maar nu lijkt het onmogelijk. Ik heb gewoon een te druk leven en af en toe zelf nog een kind. Daar mijn relatie met Rogier (DJ Roog, red) voorbij is, ligt het ook weer iets verder weg van mij. We hebben het er vaak genoeg over gehad, twee dj-ende ouders, wat zou daar voor een superdj uit gaan komen? Zwanger achter de draaitafels, helemaal top! Maar goed, eventjes terug naar de realiteit. Ik heb geen vent, bommoeder worden zie ik niet zitten dus nog maar even rustig wachten met de koters.

Opleiding: Cartesius Lyceum (4 jaar Gymnasium, 2 jaar Atheneum), Opleiding Visagie (2 jaar), HEAO Hes Amsterdam (Commerciele Economie- Marketing). Alles afgerond, diploma's op zak.

Jeugdidealen: Ik wilde danseres worden in een grote revue show. Je kent het wel: alle toeters en bellen met veren en al. Helemaal alleen op het podium je dansje doen voor volle zalen. Ook wilde ik prinses worden, maar volgens mijn moeder had je daar toch echt een prins voor nodig, en die zaten niet in mijn klas. Dus dat heb ik snel losgelaten.

Karakter: Positief: Perfectionistisch, ambitieus, fanatiek, loyaal (trouw, eerlijk en oprecht), ijdel, piekeraar, humoristisch.
Negatief: Koppig, zwart-wit denker, soms egocentrisch, heb mijn hart op mijn tong, overtuigd van mijn eigen kunnen.

Hoe omschrijven jouw vrienden je? Ga ik nu even mijn vrienden voor bellen, momentje...
Agnes: positief, je kan vreselijk met haar lachen, ze kraamt onzin uit, is altijd laat uit bed, komt vaak te laat.
De rest neemt niet op duzzzzz, hahaha. Maar volgens mij ben ik wel goed voor mijn vrienden, ik laat hier en daar wel eens een steek vallen (vergeet continu verjaardagen enzo), maar bedoel het goed.

Wat vergeten ze dan altijd? Dat ze er niet altijd bij zijn als ik compleet uit me dak ga of depressief thuis zit en dus niet altijd leuk ben. Of dat ik het enorm druk heb en dat het geen onwil is als ik iets vergeet of niet bel. Diep in hun hart weten ze dat wel.Hobby's? Kleding maken, koopjes jagen in de stad, lezen, films en concepten uitdenken waarmee ik een klapper kan maken zodat ik nooit meer hoef te werken.

Sport: Ik heb na het dansen (7e tot 16e) fanatiek aan aerobics en steps gedaan. Daarna geroeid in een twaalf mans sloep en na een lange luie periode ben ik sinds een half jaar weer frequent te vinden in de gym voor steps en fitness.

Vakantie: Ik ga altijd naar Miami in maart voor de WMC en plak daar dan een weekje vakantie aan vast. Bijna ieder jaar ga ik naar Ibiza (dit jaar overgeslagen). Ik ben een week in Barcelona geweest en ben nu bezig om mijn wintersport te boeken. De eerste drie weken van januari neem ik altijd vrij en wil ik naar een warm land om helemaal bij te komen. Thailand ligt in de planning, maar ik wil ook nog steeds een keer naar Californie.

TV: Ik kijk steeds minder tv. Ik was vroeger echt zo'n freak die in de tvgids aankruiste welk programma er op welk tijdstip kwam. Wat ik niet kon zien, nam ik op. Nu kan ik er geen rust meer voor vinden om op de bank tv te gaan zitten kijken. Er is altijd wel iets te doen. Maar goed, Sex and the City, Friends, Will & Grace, Extreme Makeover vind ik leuke programma's. Voor de rest is het allemaal bagger. Het nieuws hoor ik vaak van vrienden of van mijn moeder, die me dan wijst op mijn eenzijdige interesse en dat ik echt wel op de hoogte moet zijn van wat er in de wereld gebeurt.
Aan As The World Turns ben ik verslaafd! Benny Rodrigues ook, en soms smsen we over de stand van zaken tussen Carly en Jack of Katie en Simon. Haha...
Al die nepprogramma's over onze scene mogen pleite, gaat echt helemaal nergens over. En die gore real life ziekenhuis series ook, open wonden, beroertes, operaties etc. gatver! Tien voor Taal vind ik trouwens ook leuk, ach.Vrije tijd: Ik ga vaak uit eten, maar echt uitgaan doe ik zelden ivm de tijd die ik daarvoor heb en de rust die ik naast mijn werk moet nemen. Maar Paleis Soestdijk of de Club op Zondag vind ik erg gezellig en na het draaien blijf ik ook vaak in de More hangen, soort van stamkroeg-gevoel. Heel af en toe heb ik een foute meiden avond op bv. Het Leidseplein. Gaan we naar de Cooldown etc, om te lachen, even helemaal in een andere omgeving dan de clubs waar ik draai. Oh, en bowlen vind ik ook leuk, wanneer is er weer een Strike DJ bowling event?

Stad: Amsterdam!!!!!! Das mijn stad. En van Barcelona was ik ook erg gecharmeerd. Steden moet je leren kennen om ze te waarderen, Utrecht en Haarlem vind ik ook gezellig. Daar hangt een bepaalde sfeer waar ik me in thuis voel. Rotterdam en Den Haag ken ik alleen van het werk, dus als iemand mij rond wil leiden?

Bewondering voor? Mijn ouders, zusje (die een goede baan heeft bij National Geografic is opeens mijn 'kleine' zusje niet meer), vrijwilligerswerkers, mensen die nastreven wat ze echt willen doen in hun leven, apen, oprechtheid, de hoeren op de Keileweg omdat ze daar durven te staan met zoveel randdebielen in de buurt, Roisin Murphy en Lex Empress voor het schrijven van geweldige teksten, mijn vriendinnen omdat ze het met mij uithouden, Shinedoe (omdat ik vind dat zij 1 brok positieve energie is) en ook voor mezelf, omdat ik me nog steeds staande weet te houden in deze verrotte wereld.

Spender of spaarder? Soms klakkeloos spenden en daarnaast bewust geld wegzetten.

Waar geef je het meeste geld aan uit? Aan uit eten gaan, schoenen (ik heb echt een schoenen tik), boodschappen doen bij de avondwinkel (thee 3,95 kaas 4,00 krabsalade 4,95. Je begrijpt 'm).

Waar lig je 's nachts van wakker? Dat ik op een dag helemaal uit de running lig, dat ik dierbare mensen om mij heen verlies, hoe het verder moet met mijn leven, of ik niet te oud ben als ik zo kinderen wil, hoe ik dingen het beste aan kan pakken. Dus ik denk de gewone dingen waar ieder mens wel eens wakker van ligt. Over het algemeen is het het kussen raken en slapen.Wat doe je 's ochtends als eerste? Op mijn telefoon kijken, hoeveel oproepen ik heb gemist.

Voorbeeld? Ik heb geen voorbeelden, niet specifiek. Als ik iets moois van mijn leven kan maken, ben ik gelukkig. Hoop dat ik als ik dood ben, dat mensen over mij praten of aan mij terugdenken als een goed persoon.

Hoogtepunt: Het behalen van mijn diploma's, mijn rijbewijs, mijn opening op mainstage Dance Valley, mijn verjaardagfeest in de More samen met Roog en al mijn vrienden en fans, optreden in Israel voor Innercity, het opkrabbelen na een hele vermoeiende relatie jaren geleden waardoor ik zwaar depressief ben geweest en er dan uit komen en beseffen dat het alleen maar beter wordt.

Dieptepunt: Zo'n 6 jaar geleden zat ik echt mentaal aan de grond. Ik kwam weer thuis te wonen na een verbroken relatie, dacht dat de wereld verging, helemaal de weg kwijt. Ook de scheiding van mijn ouders vlak daarna heeft mij heel erg aangegrepen en veranderd. Daarboven op kwam mijn oma nog eens te overlijden, heel gezellig allemaal.

Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Met een hele lekkere man om te weten hoe het is als er dagelijks trossen vrouwen aan je voeten liggen, hahaha.. Nee, zonder dollen, met een rechercheur van de politie, moordzaken onderzoeken en oplossen. Lijkt me helemaal geweldig. Of met Justin of Farrell zodat ik dicht in de buurt kan zijn bij 1 van beiden, hahaha.

Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Buiten dat ik 1 keer in mijn hele leven met een ander heb gezoend, terwijl ik een relatie had (mijn eerste relatie), heb ik nooit echt zonden begaan geloof ik. Oh ja, ik heb ooit eens op proletarische wijze een slipje in de Bijenkorf meegenomen, doe ik echt nooit meer, wat een vervelende spanning was dat zeg! Voor de rest ben ik best braaf.

Doelstelling dit 'seizoen'? Eindelijk eens een paar tracks weg tekenen die afgemixt moeten worden. De studio induiken met Tom de Neef, alle grote festivals in Nederland coveren, mezelf verder geestelijk en muzikaal ontwikkelen, "Super" helemaal op de rails krijgen net als mijn nieuwe clubavond "Sell Out" in de More in samenwerking met Club Risk. Voor de rest genieten van alles en hard, hard werken.

DJ Marcella

Volgende keer in Binnenstebuiten: Benny Rodrigues (over ondermeer As The World Turns ;-)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws