McGregor voorjaar/zomercollectie 2013: Distinction

Peter Güldenpfennig | 12 februari 2013
lifestyle


The American Dream is al sinds de eerste Europese kolonisten de grote drijfveer van de Verenigde Staten. En niemand is zo zeer de belichaming van de combinatie van hard werken, visie en ambitie als de Amerikaanse 'tycoons': de grote industriële magnaten van de vroege twintigste eeuw. De families Rockefeller, Ford, Vanderbilt: families die arm begonnen en zich naar de top werkten. Al gauw waren zij de Amerikaanse versie van de adel, en hun volgende generaties werden geboren in rijke, bevoorrechte gezinnen.

De collectie McGregor Distinction voor voorjaar/zomer 2013 doet denken aan deze jonge dandy's, vooral hoe ze werden geportretteerd in de films van de jaren 50 en 60. Van Dickie Greenleaf in Purple Noon (de oorspronkelijke versie van The Talented Mr Ripley) tot John Robie, gespeeld door Cary Grant in To Catch a Thief: deze jongens waren rijk, goed gekleed en een tikje 'bad boy'. Hun levens vol glamour fascineerden en inspireerden de nieuwe generatie Amerikaanse dromers.

Schermafbeelding2013-01-28om15.12.19.151251

 

Een slanke, elegante look staat centraal bij Distinction dit seizoen, en daarmee krijgt de collectie een rijke, chique uitstraling. Het kleurenpalet is al net zo klassiek, met een basis van navy's, grijstinten en neutraal kaki, opgefrist met een zonnig Mediterraan tintje en accenten in zeeblauw en koraalrood. Fijne wolweefsels maken zomerpakken makkelijk draagbaar en de glanzende katoen of linnen/katoenmix houden de jonge playboys cool op warme zomerdagen.

De ruitjes blijven, maar op een kleinere schaal: micro-checks zetten de toon. Stippenpatronen zijn op voeringen gedrukt om een klassieke blazer met twee rijen knopen een speelse touch te geven. In combinatie met gewassen chino's en een achteraf geverfde polo is het resultaat net een tikje louche.

Wanneer je aan het eind van de middag nipt van je campari-soda in een strandpaviljoen in een zacht linnen overhemd, gewoon op je zwemshorts. Ben je klaar voor een prachtige zonsondergang of een verfrissende duik in je infinity pool...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws