Overleef de hittegolf met deze tips!

Eveline Meijer | 1 juli 2015
lifestyle


We hebben tijden met steen en been over het weer geklaagd, maar het is eindelijk mooi weer! De komende dagen krijgen we een hittegolf, en tot en met dinsdag blijft het waarschijnlijk 27 graden of warmer. Heel erg leuk, maar hoe overleef je dit extreem warme weer? Wij geven je een paar tips!

Een dagje naar het bos

Hoewel het strand nu heel verleidelijk klinkt, is het misschien beter om een dagje naar het bos te gaan. Onder de bomen blijft de hitte niet hangen, waardoor het er langer koel blijft. Zoek wel een bos uit met een meertje of iets dergelijks, dan kun je ook nog genieten van een verkoelende duik.

Maak je eigen airco!

Helaas, we zijn niet allemaal rijk genoeg om een airco aan te schaffen, maar gelukkig zijn er opties om er zelf een te maken. Pak je ventilator en zet er een aantal flessen of emmers met ijs voor. De lucht wordt automatisch kouder en zo heb je je eigen airco.

Kussen in de vriezer

We weten allemaal hoe vervelend het is om met zulk warm weer te gaan slapen. Je bed is veel te warm en het liefst ga je op de koelere grond liggen. Maar gelukkig is er nog een andere optie: leg je kussen overdag in de vriezer! Als je hem er net voor het slapen gaan uithaalt, is hij heerlijk koel en slaap je beter.

Eten met kruiden en warme thee

Hoewel je nu het liefst naar een ijsje grijpt (en terecht!) helpt sterk gekruid eten beter tegen de hitte. Je lichaam wordt heel even warmer, waardoor je gaat zweten en snel afkoelt. Zorg wel dat je genoeg drinkt, want je verliest zo een hoop vocht. Warme thee helpt overigens ook, dit doet precies hetzelfde.

Spray je cool!

Apparaten als de Cool Mist Sprayer verpreiden een nevel die lekker koud is. Vul hem even aan met water, pomp en druk op de knop. Helemaal hitteproof, zonder al te veel moeite dus! Helemaal fijn: er zit een polsbandje aan, waardoor je er niet mee hoeft te slepen.

Ga leuke dingen doen!

Ook dit weekend zijn er natuurlijk weer allerlei vette festivals en ook daar kun je zeker van genieten tijdens het warme weer! Let echter wel op dat je je goed insmeert, veel water drinkt en in de schaduw blijft. Zo geniet jij optimaal van alles wat je de komende dagen gaat doen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws