London, een smartphone voor echte audiofielen

Eveline Meijer | 16 juli 2015
lifestyle


Ben jij een echte audiofiel? En heb je een nieuwe smartphone nodig? Dan is de London van Marshall wellicht wel jouw ding. Waar kennen we fabrikant Marshall van? Van haar versterkers en koptelefoons, en nu dus van de smartphone.

De London is een smartphone gemaakt voor muziekliefhebbers en dat zie je aan alle leuke features op het apparaat. Zo heeft het apparaat twee speakers aan de voorkant om van de vetste beats te genieten. Aangezien Marshall ook versterkers en koptelefoons maakt, kunnen we er eigenlijk alleen maar vanuit gaan dat deze speakers van prima kwaliteit zijn.

Aan de bovenkant vind je in het midden een M-knop, waarmee je met één klik bij je muziek komt, ongeacht de bron ervan. Zo kun je je muziek veranderen, ook al ben je met allerlei andere dingen bezig. Wil je de sweet spot vinden voor het volume van jouw muziek? Dan draai je aan het scrolwieltje! Deze is accurater dan het haperige verspringen dat een plus- en minknop je biedt, waardoor je helemaal in controle bent over het volume van jouw muziek.

Samen naar muziek luisteren? Ook daar is London op voorbereid. In deze smartphone kun je niet één, maar twee stereo jacks kwijt. Luister dus samen met je vrienden naar de vetste beats of check de nieuwste videoclips. Helemaal ideaal: elke output heeft zijn eigen volumeknop, dus ook al houdt je vriend van oorverdovende beats, jij kunt het lekker mellow houden.

En waar komt dat vette geluid vandaan?

Allemaal vette features, maar hoe heeft Marshall ervoor gezorgd dat de tracks uit London zo hard zijn? In de smartphone zit een speciale geluidskaart, de Wolfson WM8281 Audio Hub, waardoor je een aparte processor hebt voor muziek. Hierdoor spelen je platen op een hogere resolutie af, waardoor elke track beter klinkt. Ook ongecomprimeerde tracks, in bijvoorbeeld FLAC-formaat, kunnen afgespeeld worden.

Daarnaast is er een equalizer aanwezig, waar je allerlei profielen op aan kunt maken. De equilizer werkt samen met elke player, dus het maakt niet uit waar je je muziek vandaan haalt, het geluid klinkt sowieso goed.

Maak muziek, waar je ook bent

Met London kun je ook zelf muziek maken, wat helemaal ideaal is. Zo heeft de smartphone twee microfoons die achtergrondgeluiden reduceren. Verder is er een dj-app aanwezig en ook Loopstack is al voor je geïnstalleerd.

En de rest?

London blijft natuurlijk een smartphone en daar wil je meer mee kunnen dan muziek luisteren en maken. Het scherm is met een afmeting 4.7-inch in ieder geval groot genoeg, maar dankzij de hd-resolutie van 720p is hij ook scherp. Op het apparaat zit een 8 megapixel camera met flits aan de voorkant en een 2 megapixel camera aan de achterkant. Daarnaast heb je 16GB aan opslag, wat erg weinig is, maar dat kun je met een micro-sd uitbreiden naar 128GB. London draait op Android 5.0 Lollipop.

London is vanaf 21 augustus verkrijgbaar. De smartphone kost omgerekend ongeveer 537 euro.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws