SoundCloud's nieuwe update verbergt de repost optie

Ivo Mollemans | 4 november 2016
lifestyle

Miljoenen nummers worden wereldwijd dagelijks gestreamd via de online service SoundCloud. Het is een geduchte concurrent van Apple Music en Spotify. SoundCloud biedt nieuwe artiesten en reeds gevestigde namen een manier om hun materiaal te uiten naar de buitenwereld zonder hele moeilijke procedures. Daarom willen de meeste mensen de dienst graag zijn doelen zien behalen om zo ook de gebruikers nog beter tegemoet te kunnen komen. Toch is de laatste update van SoundCloud niet echt bevorderlijk voor de gebruikers.

De nieuwste update van SoundCloud

Kortgeleden kwamen ze nog met een functie waardoor het makkelijker is om nieuwe muziek te ontdekken en ook kan je je drie laatst afgespeelde nummers nu terugvinden in een handige lijst. Dit zijn erg positieve veranderingen aan het platform, maar hetgeen dat ze nu weer hebben gedaan gaat hier juist volledig tegenin. Als dagelijkse gebruiker van SoundCloud kan het je niet zijn ontgaan dat er onder elk nummer iets mist of eigenlijk drie dingen: de ‘Repost’, ‘Add to playlist’ en ‘Station’ optie zijn alle drie onder één knop neergezet. Dit terwijl de ‘Like’ en ‘Share’ functies wel hun normale plekken hebben behouden.

LEES OOK: Streamingdienst Pandora komt volgend jaar pas uit

Het probleem

Dit lijkt misschien niet zo heel erg, maar het kan een grote impact hebben op de verspreiding van muziek via Soundcloud. Artiesten worden bekend doordat men hun muziek met elkaar deelt en als daar geen directe optie voor is dan is de kans dat men dit niet doet veel groter. Je wordt nu niet meer herinnert aan de optie en dus zal je er waarschijnlijk minder gebruik van maken dan voorheen.

De reden dat Soundcloud hiervoor koos is om de site minder rommelig te maken en meer ruimte te geven aan elk onderdeel op de site. Een begrijpelijk standpunt, want af en toe zag het er ook wel wat ongeordend uit. Daarnaast heeft Soundcloud plannen voor nieuwe functionaliteiten die op de plaatsen moeten verschijnen waar voorheen dus de oude functies stonden. Deze updates moeten in de komende maanden worden uitgegeven.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws