Snapchat werkt aan slimmere lenzen

Pieter Hiemstra | 6 februari 2017
lifestyle

Je gezicht veranderen in een likkende hond kan al op Snapchat. Het bedrijf ontwikkelt nu lenzen waarmee je ook landschappen kunt bewerken. Daarmee gaat het de strijd aan met Instagram.

Slimmere software

Er bestaan al wel lenzen waarmee je je omgeving kunt oppimpen. Deze techniek plaatst domweg een nieuwe laag over de wereld. Zo kun je op een zomerse foto al een sneeuwbui toevoegen. Maar specifieke objecten aanpassen, dat bestond nog niet. Met de techniek van augmented reality, kan de omgeving een interactie aangaan met Snapchat.

Het gaat nog wel even duren voordat de software naar buiten komt. Op dit moment is het bedrijf intern nog volop aan het testen. Ook is het de vraag hoe goed het werkt. Gezichtsherkenning is nog relatief makkelijk. Maar complexe voorwerpen zoals takken van een boom herkennen, is al een stuk moeilijker.

Meer geld verdienen

Met de nieuwe feature hoopt Snapchat concurrenten als Facebook en Instagram een stap voor te zijn. De laatste lanceerde vorig jaar Instagram Stories, in principe een kopie van Snapchat. De lenzen moet het sociale medium aantrekkelijker maken voor adverteerders. En dat is hard nodig. Want hoewel de komende beursgang van Snapchat de grootste wordt sinds 2014 (naar schatting 23 miljard), en het Twitter voorbijstreefde qua gebruikers, lijdt het nog steeds verlies.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws