We gooien nog steeds te veel voedsel weg 

Mark Hofman | 27 mei 2017
lifestyle

Tussen 2009 en 2015 wilde de Nederlandse overheid dat er 20% minder voedsel zou worden verspild. Maar dat is niet geluk. Uit nieuwe cijfers blijkt dat we nog steeds één derde van ons eten weggooien. 

We gooien nog steeds teveel eten weg 

De uitzending van De Monitor (KRO-NCRV) liet zien hoe de trend qua voedselverspilling verloopt. Het antwoord was duidelijk: slecht. Minder dan 1 procent van de doelstelling is de afgelopen week behaald. Supermarkten, consumenten en producenten gooien nog te veel in de prullenbak. De consument is in dit rijtje de grootste boosdoener blijkt uit het onderzoek. Jij en ik dus. We gooien tussen de 40 en 45 procent van ons voedsel in de kliko. Niet erg netjes van ons toch? 

Het probleem zit hem in het feit dat we meer eten kopen dan we eigenlijk nodig hebben. Hierdoor kunnen we het niet allemaal op de juiste plekken kwijt of bereiden we te grote porties. Resultaat? Het gaat uiteindelijk richting de groene bak. Minder kopen en koken zou niet alleen beter zijn voor het milleu, maar ook voor onze portomonnee. Met een beetje slim inkopen bespaar je zomaar 300 tot 400 euro per jaar. Dat is best de moeite toch?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws