Zo boost je jouw internetverbinding met de Devolo GigaGate

Partyscene Redactie | 5 juli 2017
lifestyle

Je kent het wel: net als jij een online potje FIFA wilt doen besluiten je huisgenoten een 4K-film te gaan streamen. Dat wordt dan niets meer. Dat is echter te verhelpen met de GigaGate van Devolo, een slim product die je internetverbinding de benodigde boost geeft zodat jij en al je huisgenoten een razendsnelle internetverbinding hebben. 

Dit is de Devolo Gigagate

De GigaGate bestaat uit twee devices, een base unit en een satelliet unit. De base unit sluit je aan op je internetverbinding vanuit je modem of router. De satelliet unit verbind draadloos met de base unit, dus die kun je overal in je huis neerzetten. Die verbinding is trouwens behoorlijk snel met 5Ghz. Gaaf is dat elke huisgenoot ook zijn eigen satelliet kan aanschaffen, want er kunnen tot aan acht satellieten verbonden worden met de base unit. Dus ja, laat die LAN-party’s maar komen!

Makkelijk te installeren

Opvallend is trouwens hoe gemakkelijk de GigaGate te installeren is. We hadden stiekem verwacht dat we eerst een heel installatieprogramma moesten draaien maar niets van dat alles. Je plugt ‘m in en racet voordat je het weet over de digitale snelweg met supersnel internet. 

Aan de achterkant van de satelliet vind je vijf ethernet-poorten waarvan er één een 2 Gigabit-poort is waarop je het device wilt aansluiten die wel een tandje extra bandbreedte kan gebruiken. Denk dan aan je externe opslag, een streamer of je gameconsole. Devices zijn trouwens ook draadloos te verbinden wat natuurlijk kan via de wifi-accesscode die je op de satelliet vindt, maar ook via de WPS-knop op de satelliet. Verbindingen zijn bovendien veilig dankzij AES-encryptie.

Overal snel internetten

In de praktijk viel ons op hoe zeer de GigaGate de dekking in huis een boost geeft. Het is dan ook echt een wifi-bridge en geen repeater, dus je hebt de volle bandbreedte van je verbinding tot je beschikking. 

Ook het aantal ethernetpoorten die je tot je beschikking hebt zijn reuze handig, zo heb je altijd een goede, vaste verbinding voor devices die dit nodig hebben tot je beschikking met daarbovenop een razendsnelle internetverbinding. Bovendien kent de base unit prima load balancing waardoor iedereen op het netwerk de optimale bandbreedte gebruikt voor hem of haar. 

Conclusie

We hebben al diverse soorten netwerkapparatuur uitgeprobeerd om te streamen en te gamen, maar we zijn niet eerder een device tegengekomen die het je zo makkelijk maakt als de Devolo GigaGate. Dat je totaal geen technische kennis nodig hebt spreekt ook ontzettend voor de GigaGate. De dekking van het wifi-netwerk is bovendien ook enorm goed. Voor iedereen die nu eens echt goed internet door heel het huis wil hebben en hier ook met meerderen van wil kunnen genieten, kunnen we de Gigagate niet hard genoeg aanraden. 

Prijs: € 229,90
Info: devolo.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws