Marihuana kan het medicijn zijn tegen HIV

Ivo Mollemans | 21 juni 2018
lifestyle

Meestal denken mensen bij drugs meteen aan alle slechte eigenschappen ervan. Verslavingen, gezondheidsproblemen en alle andere problemen die voort kunnen komen uit drugsgebruik zorgen ervoor dat overheden onderzoek naar drugs niet altijd toelaten. Toch zouden sommige soorten drugs als medicijn ingezet kunnen worden bij medische problemen.

Marihuana als medicijn tegen HIV

Een nieuwe studie van de University of Florida heeft aangetoond dat wiet weleens als middel tegen HIV ingezet zou kunnen worden. Uit het onderzoek blijkt dat het HIV tegenhoudt om in cellen te komen, chronische ontstekingen tegen gaat en neurocognitieve stoornissen als resultaat van HIV voorkomt.

LEES OOK: Kerst lovers opgelet: Is kerstmuziek wel gezond?

Robert L Cook, professor Epidemiologie bij de universiteit, heeft onlangs laten weten dat hij een onderzoek onder 400 personen gedurende vijf jaar ten koste van 3,2 miljoen dollar zal leiden. Tijdens het onderzoek zal niet alleen het effect op de hersenen bekeken worden, maar ook of de drug het virus kan onderdrukken.

De hoeveelheid THC en cannabinoïden die daarbij gebruikt wordt, wordt scherp in de gaten gehouden. Ook de manier waarop marihuana het beste kan worden ingenomen wordt onderzocht. Of het het best ingeslikt, ingeademd of op een andere manier het lichaam moet betreden om het beste resultaat te behalen zal in de komende vijf jaar bekeken worden.

Naast het onderzoek naar marihuana zal ook het effect van TCH op het virus en de bijbehorende symptomen onderzocht worden. Volgens eerdere onderzoeken hadden patiënten die marihuana gebruikten voordat de diagnose van HIV bij hen gesteld werd minder van het virus in hun lichaam dan zij die geen marihuana tot zich namen. Hoe dit kan is nog een vraag die beantwoord moet worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws