Meeste jongeren vinden vakantieflirt op de werkvloer niet oké

Bart Remmers | 10 juli 2018
lifestyle

De meest sexy collega’s werken op het strand en in horeca

Flirten de Nederlandse jongeren erop los tijdens hun zomerbaantjes? Of zijn ze toch terughoudender dan verwacht? Uit onderzoek van YoungCapital onder 500 Nederlandse jongeren tussen de 16 en 25 jaar blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse jongeren flirten tijdens de zomerbaan niet oké vindt. 

Zeker meiden vinden het echt niet kunnen, met maar liefst 66 procent. Jongens zijn daar iets makkelijker in: 56 procent zegt dit ‘natuurlijk’ wel te doen. Ook zoenen met je collega’s moet volgens 54 procent van de jongens wel kunnen, tegenover slechts 29 procent van de meiden. 

Feeling hot, hot, hot 

Waar de jongens en meiden het wel compleet over eens zijn: de meest sexy collega’s werken op het strand (51 procent) en in het uitgaansleven (41 procent)! Voor een feestje zijn de jongeren sowieso wel in op zwoele zomeravonden. Of ze bang zijn voor FOMO (Fear Of Missing Out) als ze een party moeten missen omdat ze aan het werk zijn? Volgens 52 procent van de jongeren valt dat mee, die werken liever. 

Lang leve de lol? 

Als ze dan wel een feestje pakken, zullen ze naar alle waarschijnlijkheid op tijd op bed liggen. Want een nachtje doorhalen voordat je gaat werken? Mij niet gezien, zegt 53 procent. Niet vreemd dus ook dat bijna 80 procent van de jongeren aangeeft dat het echt niet kan om aangeschoten te zijn tijdens je shift. 

Toch een keer te diep in het glaasje gekeken? Dan gaat ruim 70 procent gewoon netjes werken. Er is dus niets mis met het verantwoordelijkheidsgevoel van deze jongeren. Zo blijkt ook maar weer als we ze vragen naar korte rokjes op de werkvloer. Driekwart van de meiden doet dit gewoon liever niet. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws