HEMA-rookworsten, HEMA-tompoucen en... HEMA-huwelijken?

Partyscene Redactie | 24 juli 2018
lifestyle

Huwelijksstunt tijdens komende Pride in Amsterdam

Liefde tussen personen van hetzelfde geslacht wordt in sommige landen nog niet door de wet erkend. Dat is een thema waarvan HEMA vindt dat het aandacht verdient. 

Tijdens de komende Pride week organiseert het warenhuis daarom op woensdag 1 augustus het HEMA-huwelijk. Op uitnodiging van de keten stappen drie Europese stellen die in eigen land niet kunnen trouwen in het speciale huwelijksbootje. Door dit huwelijk mogelijk te maken wil HEMA samen met deze liefdeskoppels laten zien dat het vieren en bezegelen van de liefde voor iedereen mogelijk moet zijn. 

Huwelijksdag

De stellen voor het HEMA-huwelijk zijn geselecteerd in samenwerking met het COC. Een kerk in Amsterdam is het decor van de huwelijksceremonie. Het huwelijk wordt helemaal afgestemd op de wensen van de drie stellen. 

COC

Met de verkoop van speciale Pride tompoucen steunt HEMA de GSA’s van het COC. Het COC is een belangenorganisatie die zich inzet voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). Van iedere tompouce gaat de nettowinst naar de GSA’s van het COC. 

GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance: een verbond tussen leerlingen en docenten met allerlei seksuele oriëntaties, gender identiteiten en gender expressies. Samen werken ze aan een school die veilig is voor iedereen, of je nu homo, hetero, lesbisch, bi of in dubio bent.

Het huwelijk zal op woensdag 1 augustus live worden gestreamd op de social media kanalen van HEMA. 


 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws