Wees lief voor je zaakje: strakke onderbroeken killing voor het zaad

Partyscene Redactie | 2 maart 2019
lifestyle

Beeld: @YouTube

Waarom mannen hun ballen in boxers moeten laten bungelen

Zeg. Wil jij over een X aantal jaar een dame bevruchten? Zorg dan wel dat je ballen los in een niet te strakke boxer kunnen bungelen als de klokken van de Notre Dame!

Waarom? Te strakke onderbroeken zijn funest voor je sperma, zo blijkt uit nieuw onderzoek in vakblad Human Reproduction. De onderzoekers kijken naar de kwaliteit van sperma in combinatie met het functioneren van de testikels.

Onderzoek

In het onderzoek werd 656 mannen met voortplantingsproblemen bestudeerd. Zij kregen onder andere de vraag wat voor soort ondergoed ze droegen. Uit de resultaten bleek dat mannen die losse boxershorts droegen 25 procent hogere spermaconcentraties hadden en 17 procent meer sperma hadden dan degenen in de strakke variant. Daarnaast bleken de los dragers over actiever sperma te bezitten. 

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat hoge temperatuur niet goed is voor testikels. Doordat het strakke ondergoed de boel te dicht bij elkaar - en het lichaam - houdt is er kans op een afname in spermaproductie. Toch werd daar niet altijd even serieus op gereageerd. Dit onderzoek moet voor eens en voor altijd een einde maken aan de discussie.

Losse boxershorts

Nu draagt het overgrote deel van de Nederlandse bevolking (geschat wordt rond de 82 procent) strak ondergoed. Maar waar kan men naar uitwijken om gezond te blijven daar beneden? Er zijn enkele merken boxershorts die jouw zaakje lekker koel en gezond houden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws