Deze beroemdheden verdienden het meeste geld met hun Instagram posts

Ivo Mollemans | 4 januari 2020
lifestyle

Als je beroemd bent verdien je vaak grof geld. Of dat nou komt door het werk dat je doet, samenwerkingen met andere beroemdheden of door advertenties, de bedragen zijn vaak niet mals. Ook met advertenties op Instagram valt heelt wat geld binnen te harken.

Er wordt grof geld verdiend met Instagram

Met name voor het bereik dat voetballers via het sociale netwerk hebben wordt veel geld betaald. Het is dan ook Cristiano Ronaldo die het meeste betaald kreeg voor de advertenties die hij plaatste op zijn Instagram account. In totaal kreeg hij afgelopen jaar 47,8 miljoen dollar, omgerekend zo’n 42,6 miljoen euro, voor 49 betaalde posts. Hij wordt gevolgd door Lionel Messi die een schamele 23,3 miljoen dollar, wat omgerekend ongeveer 20 miljoen euro is, kreeg voor de advertenties die hij plaatste.

LEES OOK: Famke Louise lanceert binnenkort eigen kledingmerk

Kendall Jenner wist de derde meest verdiende beroemdheid te zijn. Zij kreeg 15,9 miljoen dollar verdeeld over 26 betaalde posts. De statistieken zijn verzameld door Buzz Bingo. Naast de bedragen heeft de website ook verzameld voor wat voor posts het meeste betaald werd en wie de meest kostbare volgers heeft. Ook al wordt het meeste geld betaald voor de posts die sporters plaatsen, toch zijn het voornamelijk reizende influencers die het meeste geld krijgen relatief aan het aantal volgers dat ze op Instagram hebben.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws