Review: Markus Schulz - Scream 2

Peter Güldenpfennig | 21 februari 2014
music


Hoe top je een plaat wat al als een huis staat? Nou gewoon, door er nog eens extra overheen te gaan. Klinkt dat overdreven? Misschien, maar wacht maar tot je Scream 2 hoort, het vervolg op, inderdaad, Scream van Markus Schulz.

Het album bevat zeventien zelfgemaakte tracks waarvan een aantal met vocalisten en samenwerkingen. Net als op zijn voorganger laat Schulz ook hier horen waarom hij zo gewaardeerd wordt om zijn muziek. Scream 2 is veelzijdig zonder de lijn te verliezen, waardoor het echt als plaat aanvoelt, en niet zomaar als een collectie losse tracks.

Het album opent rustig met een rustige en meeslepende melodie. 'Reloaded' bouwt daarna met een catchy melodie op naar een heerlijke trance-drop waarin de melodie verder doorgaat. De rollende baslijnen en de kick geven structuur aan het geheel. Een prachtige opening van 'Scream 2'.

Verdeling

In de tweede track hebben Markus Schulz en Venom One samen met vocalist Chris Madin een echte feel-good vibe neer weten te zetten. Heerlijke vocals, vrolijke melodieën en een lekker doorlopende beat zorgen ervoor dat je voorlopig nog niet wilt stoppen met luisteren naar het nieuwe album van Schulz. Leuk is dat de plaat een juiste verdeling kent van instrumentale tracks en tracks waarop vocalisten laten horen wat ze kunnen. De meest opvallende track? De samenwerking met CeCe Peniston, waar we hem overigens ook naar gevraagd hebben.

Afwisselend

De plaat lijkt een pure tranceplaat te zijn, totdat de intro van 'Erase You' inzet. Deze zware maar heerlijke afwisseling van een kick en bass wordt opgevangen door de stem van Lady Vee.

De mix op de plaat van trance en progressive, is steeds afwisselend, maar nooit te hard of te rustig. De muziek is mooi in evenwicht, hoewel je na een uur wel zin in wat stevigers krijgt. Ook Markus begrijpt dit, want het album bevat ook deze essentiële hardere tracks.

Tracklist

  1. Reloaded
  2. Revolution (with Venom One feat. Chris Madin)
  3. Blown Away (feat. Liz Primo)
  4. Remember This
  5. Erase You (feat. Lady Vee)
  6. Destino
  7. Muse (feat. Adina Butar)
  8. Dancing In The Key Of Life
  9. Lord Knows (feat. Liz Horsman)
  10. Fireworks (with Klauss Goulart feat. Paul Aiden)
  11. In The Shadows
  12. Make You Fall (feat. CeCe Peniston)
  13. Mango
  14. Mardi Gras
  15. Gravity (feat. Amy Kirkpatrick)
  16. Reflection
  17. Towards The Sun (with Rex Mundi)

Conclusie

Markus Schulz Scream 2Markus Schulz Scream 2Voor de echte trance-liefhebber is Scream 2 een absolute must. Houd je van progressive-house, dan bevat het album ook een aantal hele lekkere nummers, maar misschien zijn zeventien tracks dan net iets teveel van het goede voor je. Ondanks dit heeft Markus Schulz fantastisch werk geleverd waar hij absoluut trots op mag zijn.

Artiest: Markus Schulz
Titel: Scream 2
Label: Armada
Release: Februari 2014

Verkrijgbaar via iTunes.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws