Review: Noisecontrollers - All Around

Peter Güldenpfennig | 18 maart 2014
music


All Around, de nieuwe langspeler van Noisecontrollers, is een album wat ongetwijfeld onder een vergrootglas gelegd gaat worden door hardstylefans. Het is dan ook niet niks, na altijd een duo geweest te zijn in je eentje opeens een album afleveren. Wat ons betreft kan Bas Oskam meer dan trots zijn, want All Around is een erg sterk album.

Met opener 'Static' wordt onmiddelijk de toon gezet. Dit album is veelzijdig qua stijl en geluid en laat een volwassen producer horen die de weg kent in de studio. Het gehele album kent veel afwisseling van harder naar melodieus, soms bijna neigend naar radiovriendelijke muziek. Zo is het al bekende 'All Around the World' een catchy hardstyletrack die ongetwijfeld lang blijft hangen in de setlist van menig dj, terecht wat ons betreft.

Het daaropvolgende nummer 'Circles' is waar All Around opeens uit de radiovriendelijke comfortzone stapt en de schaduw instapt richting wat donkere tonen. Dat terwijl de track tóch melodieus blijft en al snel een favoriet is geworden hier op de redactie. Met andere woorden, 'Circles' is anthem-materiaal.

Meteen daarna knalt 'What?!' erin en wordt de plaat nog een stukje donkerder, zo stevig klinkt de track. Wel jammer is opvolger 'Feel so Good', een nummer dat dankzij de vocale sample net even teveel refereert aan early rave. Jammer, de track is in de basis te gek. Gelukkig is dit een uitzondering.

De 'Faster 'N Further'-remix van Bass Modulators is een trouwens een aparte, maar zeer welkome aanvulling op de diversiteit van tracks. Samen met 'Circles', 'Waves' en het episch klinkende 'Cats Jets and Breaks' behoort deze track tot dé hoogtepunten van All Around. 'Come Wake Up' en een andere versie van 'Down Down' sluiten de plaat af. Om deze vervolgens nogmaals aan te zetten. Gewoon, omdat het kan.

Tracklist

CD 1:

  1. Noisecontrollers - Static
  2. Noisecontrollers - All Around The World
  3. Noisecontrollers & Waverider - Have You
  4. Noisecontrollers - Circles
  5. Noisecontrollers - What?!
  6. Noisecontrollers - Feel so Good Edit (Sogma Classical edit)
  7. Noisecontrollers - Faster N Further (Bass Modulators Remix)
  8. Noisecontrollers - Always Orange
  9. Noisecontrollers - Light
  10. Noisecontrollers - Down Down
  11. Noisecontrollers - All around the World (Deep Mix)
  12. Noisecontrollers - Unsure
  13. Noisecontrollers - Waves
  14. Noisecontrollers - The Day
  15. Noisecontrollers & Wildstylez - Cats Jets and Breaks
  16. Noisecontrollers & Taylr Renee - People of the Sun
  17. Noisecontrollers - Come Wake Up
  18. Noisecontrollers - Down Down (Down Version)

CD 2:

Continue albummix

Conclusie

Noisecontrollers - All AroundOndanks dat niet iedere track op het album een hoogtepunt is laat Bas horen dat hij een diverse producer is en weet wat hij doet. Dat weten hardstyleliefhebbers al sinds het debuut E=nc² - The science of hardstyle, maar nu is er nogmaals hard bewijs met dit album. All Around is een topalbum en je zou stom zijn als je deze links laat liggen.

Artiest: Noisecontrollers
Titel: All Around
Label: Q-Dance / Be Yourself Music
Release: 14 Maart 2014

Verkrijgbaar via Q-Dance en iTunes.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws