Avicii werkt op nieuwe album samen met rockartiesten

Eveline Meijer | 23 juli 2014
music


Avicii gaat voor zijn nieuwe album samenwerken met bekende namen uit de rock-wereld. De Zweedse dj en producer maakte dit gisteren bekend via het tijdschrift Rolling Stone.

Zeventig nummers

De 24-jarige dj en producer beweerd dat hij ruim 70 nummers heeft klaarliggen voor zijn nieuwe album. Deze liedjes zijn ingezongen door bekende namen uit de rockwereld als Jon Bon Jovi, Serj Tankian van System Of A Down en Chris Martin van Coldplay. Met Coldplay heeft Avicii al eerder samengewerkt: hij hielp mee aan het Coldplay-album Ghost Stories. 'Chris is als een broer voor me geweest', verteld Avicii aan Rolling Stone, 'hij wil dat elk onderdeel perfect is. Ik ben niet zo, daarom heb ik zeventig nummers klaarliggen.'

Geweldig

De naam van een nummer die uit deze bijzondere samenwerking is voortgekomen is al bekend. Samen met Billie Joe Armstrong van Green Day maakte Avicii het nummer 'No Pleasing A Woman'. Ook is er een reggeaduet gemaakt, gezongen door Wyclef Jean en Matisyahu. 'Ik vind het geweldig, maar ik weet nog niet wat ik ermee moet doent, aldus Avicii.

Wanneer het nieuwe album uitkomt is nog niet bekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws