#FlashbackFriday: Clivillés & Cole - 'A Deeper Love'

Peter Güldenpfennig | 19 september 2014
music


In de jaren '90 waren de producties van Robert Clivillés en David Cole mateloos populair. Zo werkten ze onder andere voor Mariah Carey, Michael Jackson en Whitney Houston. Zelf werden ze beroemd met C+C Music Factory, waarbij de C's uiteraard slaan op de eerste letters van hun achternamen. Hun hit 'Gonna Make You Sweat' was een wereldwijd succes, een succes wat ze ook nooit meer hebben weten te evenaren.

Interessanter dan de eerder genoemde wereldhit is hun dubbele A-single waarop ze 'Pride' van U2 coverden en samen met de tweede track 'A Deeper Love' één song vormt. 'A Deeper Love', met de vocalen van Deborah Cooper, was een bescheiden hit en wist enkel in Nederland de top 10 te bereiken. Leuk detail: Aretha Franklin huurde het duo in voor een cover van de track voor de film Sister Act 2. De video is ook heel vet, en lijkt te refereren aan old school raves in leegstaande fabriekspanden. Er hangt zelfs een dystopisch sfeertje in, maar het maakt de track niet minder funky en opzwepend. Net als dat de tracks 'Pride' en 'A Deeper Love' bij elkaar horen (samen heet de track 'Pride (A Deeper Love)' vormen ook de videoclips van beide tracks één lange film.

Helaas is David Cole in 1995 gestorven aan de gevolgen van aids, en kwam er een abrupt einde aan het succesvolle producersduo. Robert Clivillés maakt achter de schermen nog steeds muziek, hoewel we amper nog iets van hem horen. Gelukkig hebben we de absoluut goede discografie uit de jaren '90 nog, die we nog graag terugluisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws