Armin van Buuren is draaien met vinyl nog niet verleerd

Thomas Keulemans | 9 mei 2016
music

Armin van Buuren kan het zelfs nog met vinyl!

Dat Armin van Buuren een van de allerbeste dj's is die ons land heeft voortgebracht, is wel duidelijk. Dat hij nog steeds zelfs met vinyl, waar het toch allemaal mee begonnen is, uit de voeten kan, bewees hij afgelopen weekend opnieuw tijdens Armin Only Embrace.

Mix van diverse genres

Zijn nieuwe tour ging uiteraard van start in ons eigen land, in de Amsterdamse Ziggo Dome. Met twee uitverkochte shows, die op allerlei vlakken echt wist te verrassen, bewees Armin hier wel mee dat hij van vele markten thuis is. Uiteraard voerde trance de boventoon, maar ook de genres jazz, pop, rock en oldskool kwamen geregeld voorbij. De gastoptredens van jazztrompetist Eric Vloeimans, rockband Kensington, Mr. Probz en Cimo Fränkel waren hier het levende bewijs van.

Oldskool

Op het album Embrace staat ook de track 'Can You Feel It?', waarin Van Buuren je meeneemt naar de oldskool-periode van dance. Ook die track kwam langs en daarna verraste hij met een aantal oldskool-klassiekers, waaronder 'Dominator' van Human Resource, 'Pull Over' van Speedy J. en 'The House of God' van DHS.

Vinyl

Toch waren het de échte trance-fans die het laatste uur hun hart nog het meeste konden ophalen: de vinylset, die Armin van Buuren eigenlijk zou draaien tijdens A State of Trance #750 in februari, stond nu geprogrammeerd als afsluiter van de avond. De set kon in februari niet doorgaan nadat collega-dj Paul van Dyk van het podium viel en Van Buuren zich – terecht – genoodzaakt zag zijn vinylset te annuleren.

Trance-klassiekers

Een greep uit de beste tranceklassiekers die tijdens de vinylset van Armin voorbij kwamen: Armin van Buuren – 'Communication', Cygnus X – 'The Orange Theme', Veracocha – 'Carte Blanche', Armin van Buuren ft. Susana – 'Shivers' en Bart Claessen – 'Playmo'.

Stuk voor stuk zijn het tracks die voor de dj zélf van grote betekenis zijn geweest in zijn carrière. Vandaar dat sommige van deze platen al eens eerder voorbij kwamen toen hij een uurtje vanaf vinyl draaide tijdens zijn afsluitende Armin Only Intense tour eind 2014. Check hieronder de complete liveset die op de Facebook-pagina van Armin van Buuren werd geplaatst!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws