Don Diablo dist Trump in Vegas

Bart Remmers | 20 juni 2016
music

Politiek statement tijdens Don Diablo-set

Pardon? Politiek op deze site? Waarom niet? In deze Brexit wel of niet-week brengen we je een dj met een gepeperde opinie. Don Diablo is de man. Niet de Brexit, maar dat andere politieke steekspel van de laatste (en komende) maanden - de presidentsverkiezingen - was een thema tijdens zijn set op het Electric Daisy Carnival, afgelopen vrijdag in Las Vegas.

De Nederlandse dj was die avond niet van plan alleen maar vette tracks en verder niets te draaien. Diablo is geen groot liefhebber van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, en dat liet hij duidelijk blijken in Vegas. Hij trolde Trump, en niet zo'n beetje ook!

'Donald Trump Makes Me Want To Smoke Crack'

Na zijn set geopend te hebben met een Jim Carrey-quote, gaf de Nederlander - echte naam: Don Pepijn Schipper - een opzwepende houseset weg. Na ongeveer 23 minuten gedraaid te hebben, zal het publiek verrast opgekeken hebben. Don Diablo liet namelijk de track 'Donald Trump Makes Me Want To Smoke Crack' horen. 

​LEES VERDER: Don Diablo verrast met nieuwe track 'Silence'​

Nieuwe track

Die Don durft wel zeg! En ruimte voor twijfel was er niet: de tekst was duidelijk hoorbaar over een vriendelijk gitaarriedeltje. Is de EDM-protestsong niet je ding? Geen ramp. Aan het einde van de set draaide de dj een dikke nieuwe track met de titel 'This Is What We Started'. Het nummer is te horen vanaf ongeveer 57 minuut 25.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws