Galantis werkt aan nieuw album

Thomas Keulemans | 4 juli 2016
music

Galantis praat over opvoplger van Pharmacy

Sinds Galantis in 2012 op het dance-toneel verscheen, rollen de hits met het grootste gemak uit de handen van de heren van het Zweedse producers-duo Christian Karlsson en Linus Eklöw. 'Runaway (U & I) was een van de meest gedraaide tracks uit 2015 en hun recentere hit 'No Money' leverde ook nog eens tal van populaire remixen op, die het minstens zo goed deden als het origineel zelf. Check bijvoorbeeld deze van MOTi.

Indrukwekkend is hoe de heren van Galantis steeds weer met innovatieve dance-tracks komen, waarvoor ze niet afwijken van hun eigen sound. Oftewel: in een dance scene die momenteel gedomineerd wordt door bass, trap en tropical house, gaat Galantis juist door met producties die daar zo ver mogelijk vandaan liggen.

Christian:

'If someone is doing it right now and it’s super hyped, we don’t want to be close to it...'

Linus:

'You try to figure out where you want to go, where the next step is for you and your band but at the same time you’re looking at it thinking, "Where is the house scene going?" When you create something that is completely your own thing, that’s when you don’t really have to look at where the genre is going.'

Nieuw album

Het duo bevestigt verder dat er een nieuw album in de maak is. Dat wordt dan de opvolger van Pharmacy. Galantis laat weten dat ze zich er heel bewust van zijn, dat het niet mee zal vallen om een opvolger te produceren die minstens zo sterk is als dit zeer succesvolle debuutalbum uit 2015. Uiteraard zien Christian en Linus de toekomst wel positief tegenmoet en zijn ze er van overtuigd dat het hen zal lukken het succes van Pharmacy te evenaren.

'When you’re recording a new album you want to restart, to the point where no-one knows what to expect from you…we still want to feel like we’re bringing something fresh.'

aldus beide heren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws