Review: The Age of Love vol. 2

Peter Güldenpfennig | 12 augustus 2016
music

Sinds 2008 vinden The Age of Love-feesten plaats in België. De feesten zijn een diepe buiging naar de old school, als de titel van de feesten dat al niet verklapte. Want laten we wel zijn, er is in de loop der jaren veel verandert met betrekking tot house. Sterker nog, we hebben het niet eens meer over house, maar over dubstep, techno, EDM, big room enzovoort. Dat was ooit anders. Vroeger was er gewoon house of techno, die redelijk inwisselbaar werden gebruikt en danste iedereen gewoon op hetgeen de dj hen voorschoot. 

Klassieke house

Die songs tref je ook aan op de Age of Love-verzamelaars, klassieke housetracks die volledig remastered en in volle glorie opnieuw te luisteren. Inmiddels is deel twee uit en hierop vinden we een totaal van negentien tracks uitgesmeerd over twee cd's. 

CD 1 opent al meteen met een noemenswaardige track, want 'Ayla' zet met het ietwat melancholische thema meteen de toon. Lekkere track hoor, ook vooral vanwege die hele vette overstuurde acid-sounds met delay eroverheen. We treffen wel meer van dergelijke tracks aan, zoals 'Do Ya See The Light' van Musix (gaaf!), of 'Can You Feel The Pain' van Hyperpearl.

Allemaal tijdsgebonden tracks, maar als remaster grappig genoeg tijdlozer dan de Beatport-hits van vorig jaar. Sommige tracks komen wat overbodig, een 'Habituate'van DJ Halogen voelt als filler, maar we kunnen ons voorstellen dat dat op de dansvloer anders is.

Op CD2 wordt het wat ons betreft echt smullen, zoals een goed feest later op de avond echt goed op gang komt. 'Universal Nation' van Push kun je eigenlijk alleen maar hard draaien.

'Meet Her At The Love Parade' van Da Hool zou iedereen eigenlijk wel moeten kennen en doet het altijd goed. Komakino's 'Man On Mars' is weer een echte harddraaier, net als 'City of Shamballa' van Agharta. Afsluiter 'Chain Reaction' van Third Bass had wat ons betreft niet gehoeven, maar misstaat totaal niet verder, dus klagen doen we ook niet. 


Conclusie

Hoewel deze verzamelaar vooral leunt op proto-trance is het wel een erg prettige collectie aan klassieke dance. Het zal niet ieders ding zijn, maar who gives a shit? Als tijdsdocument en als kwalitatieve houseverzamelaar haal je deze beter in huis! Zin om het echt te beleven? Check voor alle aanstaande Age of Love-party's de website!

The Age of Love vol. 2

CD1:
 
1. Ayla - Ayla
2. Desert Storm - Desert Storm 
3. Phi Phi & Greg D - L’Odyssee of Love 
4. Musix - Do Ya See The Light 
5. TLT - Kubik 
6. Hyper Pearl - Can You Feel The Pain 
7. Return Of The Natives - Morphosis 
8. Humate - Love Stimulation 
9. Dj Halogen - Habituate 
10. The Mackenzie – Higher … 
 
CD2:
 
1. The Mackenzie feat. Marko - Trance Dimanche 
2. Push - Universal Nation 
3. Hand’s Burn - Good Shot 
4. Da Hool - Meet her at the Love Parade 
5. C.M. - Dream Universe 
6. Komakino - Man on Mars 
7. Delerium - Innocente (Tiesto mix) 
8. - City of Shamballa 
9. Third Bass - Chain Reaction

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws