Geen debuutalbum van Martin Garrix in korte tijd

Ivo Mollemans | 30 oktober 2016
music

Als grote artiest moet je ooit in je carrière toch eens een debuutalbum maken. Met die druk hebben al veel artiesten moeten omgaan want een album is toch even iets heel anders dan een aantal losse singles. Het moet een geheel vormen waarop de stijl van de artiest goed naar voren komt, maar tegelijkertijd moet het vernieuwend klinken. The Chainsmokers kampen ook met deze uitdaging en zij hebben gezegd dat ze daarom nog helemaal geen plannen hebben voor een album. Wel hebben ze pas een EP uitgebracht.

LEES OOK: Eerste release STMPD RCRDS is voor LIONE

Martin Garrix stelt uit

Ook Martin Garrix moet ooit in zijn carrière geloven aan het maken van een album. Nu hij is uitgeroepen tot nummer 1 dj van de wereld zou je toch denken dat hij zelf ook vind dat het daar tijd voor is, maar helaas is het omgekeerde waar. Het hele jaar al gaan er geruchten rond over een potentieel debuutalbum, maar de laatste tijd brengen Garrix en zijn team langzaam maar zeker naar buiten dat er nog geen debuutalbum aankomt en dat hij zich liever eerst nog op andere dingen focust. Dit betekend niet dat er niks klaarligt wat op een album lijkt. Volgens hemzelf is hetgeen wat hij nu heeft nog teveel gefocust op de club en niet op iets wat men thuis non-stop zal luisteren. Daarom kijken ze nu nog naar een goede aanpak om toch een album uit te kunnen brengen.

‘Yeah. I’ve been saying that I’ve been working on an album for a long time and I think I finished it actually, and I sent it to the label. Right now we’re trying to figure out how we can release it. Because a lot of things from the album are very clubby, and not really radio-friendly. More like party music. We’re figuring out how we’re going to release it, when and as what. If it’s going to be an album or something else. It’s going to be fun. The world has no idea how much Garrix music is coming up.’

Teleurstelling en blijdschap voor fans

Natuurlijk zorgt dit voor teleurstelling bij de fans van Martin Garrix, want het liefst hebben zij zoveel muziek als maar mogelijk is vanuit de studio van Martijn. Ondanks dat heeft hij wel gezegd in een korte video die in februari op Twitter is geplaatst dat hij nog in 2016 een album zou uitbrengen.

Om te laten zien dat hij niet de slechtste is heeft hij zijn fans wel getrakteerd op zeven nieuwe nummers die ook nog eens allemaal gratis te downloaden zijn. Tot zijn album uitkomt zullen we het dus moeten doen met zijn singles, maar dat is eigenlijk helemaal geen straf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws