Armin van Buuren lanceert zijn A State Of Trance 2016 Year Mix

Thomas Keulemans | 16 december 2016
music

Armin van Buuren heeft wederom een gigantische mijlpaal behaald. De wereldberoemde dj en producer lanceerde vandaag voor de dertiende keer op rij zijn jaarlijkse ‘A State Of Trance Year Mix’, waarvan de speciale eindejaarsuitzending naar verwachting wereldwijd ruim 40 miljoen luisteraars zal trekken. De mixcompilatie bevat de hoogtepunten van Armin's 'A State Of Trance' radioshow in 2016 en is vandaag voor de Benelux uitgebracht bij de Amsterdamse platenmaatschappij Cloud 9 Music.

Meer dan honderd trance tracks

De ‘A State Of Trance Year Mix 2016’ bevat meer dan honderd platen en is met behulp van de luisteraars van de radioshow samengesteld. De mixcompilatie bestaat uit Armin van Buurens favoriete platen en de populairste tracks van het jaar, gebaseerd op de jaarlijkse Tune Of The Year-verkiezing. Op de jaarmix staan onder andere tracks van Above & Beyond, Armin van Buuren, Andrew Rayel, Bryan Kearney, Cosmic Gate, Gaia, Gareth Emery, MaRLo, Omnia, Ørjan Nilsen, Paul van Dyk, Simon Patterson en Super8 & Tab.

2016: een goed jaar voor trance

Het jaar 2016 was een prima jaar voor trancefans. Armin van Buuren laat in een statement weten hoe trots en aangenaam verrast hij is over het aantal goede releases dat hij ook dit jaar op trancegebied weer ontdekt heeft.

 “Al vanaf 2004 probeer ik mijn fans ieder jaar via de A State Of Trance Year Mix een overzicht te geven van de beste tracks van het jaar. En alhoewel deze traditie al zo lang bestaat, verbaast het mij nog steeds hoeveel geweldige muziek er in slechts 365 dagen gemaakt wordt en hoe moeilijk het is om daaruit te een selectie te maken. Ik wil dan ook graag al mijn luisteraars bedanken voor het stemmen op hun favoriete platen van het jaar. Zonder hen zou deze jaarmix nog niet eens half zo goed zijn.”

Het succes van 'ASOT'

De ‘A State Of Trance Year Mix 2016’ wordt net als iedere wekelijkse aflevering van de radioshow uitgezonden op 120 verschillende radiostations, verspreid over meer dan tachtig landen in alle uithoeken van de wereld. Daarmee bereikte de radioshow iedere keer al meer dan veertig miljoen luisteraars. Een paar weken geleden teasde Armin het artwork al van de 2016 Year Mix:

Het succes van de radioshow stond ook aan de basis van het A State Of Trance-label en de A State Of Trance-evenementen, die als de grootste Trance-events ter wereld gelden. De volgende editie van A State Of Trance, A State Of Trance 800, staat gepland op 18 februari 2017 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws