Checken: Armin's 'A State Of Trance' Top 5 van 2016

Thomas Keulemans | 23 december 2016
music

Over acht dagen zit het jaar 2016 er op en dus duiken er in de laatste weken en dagen van het jaar weer allerlei lijstjes op. Armin van Buuren laat traditiegetrouw aan het einde van het jaar de 20 vetste trance-platen van het jaar voorbij komen, gekozen door de luisteraars. Het was een prachtig jaar op trance-gebied, met veel kwalitatief hoogwaardige producties en een groeiende trend voor het psy-trance genre, waar Armin zelf ook maar al te graag aan meewerkt. Gisteravond was het weer tijd voor zijn wekelijkse radioshow 'A State Of Trance' (#795), die live te volgen was op YouTube en waarbij deze keer Top 20 van 2016 werd afgeteld. Met, hoe kan het ook anders, een Nederlands tintje aan de nummer 1!

A State Of Trance Tune of the Year

In de Top 20 viel een aantal dingen op. Zo stond de Nederlandse Australiër MaRLo maar liefst driemaal in de lijst, namelijk met 'Join Us Now' op #13, 'Darkside' op #11 en 'You and Me' ft. Chloë op #4. Een geweldige prestatie en een teken dat hard trance met een techy edge nog steeds erg populair is onder trance-fans. Dat geldt ook absoluut voor de klassieke vocal trance platen, want in de Top 5 staan dit jaar maar liefst vier tracks die voorzien zijn van prachtige vocals. De top 5 van 2016 ziet er als volgt uit:

5. 'Kingdoms' - Aly & Fila ft. Ahmed Romel

4. 'You & Me' - MaRLo ft. Chloë

3. 'Again' - Armin van Buuren presents Rising Star ft. Betsie Larkin

2. 'Reckless' (Standerwick Remix) - Gareth Emery ft. Wayward Daughter

1. 'Unbreakable' - Aly & Fila meets Roger Sha & Susana

Een fantastisch en welverdiend resultaat voor een van de allerbeste trance vocalistes uit de scene, onze landgenote Susana. Door een baanbrekende Spaanstalige trance-plaat op te nemen met de Egyptenaren Aly & Fila heeft zij opnieuw bewezen over een dijk van een stem te beschikken. De track laat bovendien zien hoe populait trance ook is in Latijns-Amerika. 'Unbreakable' brachten wij van Partyscene al enthousiast toen de track en videoclip uitkwamen, en ons enthousiasme wordt dus wereldwijd gedeeld!

De hele uitzending van ASOT #795 met de twintig grootste trancehits van 2016 is hieronder terug te luisteren. Aan het einde hoor je ook de reacties van Susana, Roger Shah en Aly & Fila op het geweldige nieuws dat voor hen de kers op de taart voor 2016 is. Hun trotse reacties zijn te horen vanaf 1:52:00.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws