Yung Felix dropt langverwachte debuut EP op Barong Family

Ivo Mollemans | 27 december 2016
music

Trap, moombahton, hip-hop en alles wat daartussenin ligt: dat is dj en producer Yung Felix in een notendop. Al vroeg in zijn carrière wist hij zowel underground als commercieel successen te behalen en dat heeft geleid tot samenwerkingen met een aantal grote producers als Yellow Claw, maar ook tot eigen projecten met vocalisten als Tellem en Spacekees. Hij is dus zeker geen onbekend persoon en nu heeft hij eindelijk zijn langverwachte debuut EP uitgebracht op het label van Yellow Claw, Barong Family.

Er was eens...

Het is niet de eerste keer dat hij muziek uitbrengt via Barong Family. Sterker nog hij bracht de tweede track uit die werd gelanceerd via het label genaamd ‘Money Grabber’. Nog steeds is dit een favoriet van velen, maar een volledige EP bleef uit. Toen hij later terugkwam op het label met zijn project Fountain Of Youth wat hij samen met Tellem en Spacekees doet ging het opnieuw erg hard. Ze maken chille moombathon en hiermee wijkt Yung dus af van zijn harde trap sound die hij voorheen had. Inmiddels zijn er al drie EP’s verschenen van Fountain Of Youth via Barong, maar nu heeft Yung Felix ook de tijd genomen om een solo EP te maken.

LEES OOK: Diplo blikt terug op 2016 met laatste Diplo & Friends van het jaar 

Yung Felix - The Heat EP

De EP heet ‘The Heat’ en verwijst daarmee naar zijn bekende uitspraak ‘hit em with the heat son’. Het is een driedelige EP waarbij ook een aantal samenwerkingen is aangegaan. De eerste track heet ‘Porn Song’ en dit is de enige solo track van de EP. Meteen weet het nummer een goede vibe te zetten die de rest van de EP niet meer wordt losgelaten. Moombahton beats en samples zorgen voor een groovy ritme om uiteindelijk met een harde drop de luisteraar te verassen.

De tweede track is getiteld ‘Kow Gwe’ en daarop is Aziz Wrijving te horen. Ook dit nummer is een moombathon track geworden waarin Yung Felix opnieuw zijn kwaliteiten als producer laat horen. Een strak ritme zorgt voor een lekkere sfeer die elke dansvloer in beweging gaat brengen.

Ten slotte heeft Mike Cervello  zijn creativiteit losgelaten op de track ‘Holy Water’ en ook daarop is maatje Tellem te horen. De track is minder hard dan de vorige twee, maar net zo lekker. Het is een ietwat euforisch nummer geworden, maar reken maar dat ook deze het goed doet in de club.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws