Dit zijn de 12 best betaalde dj's van 2016 

Mark Hofman | 29 december 2016
music

We zijn fan van onze muzikale helden en luisteren graag naar hun muziek, maar dat het vak niet slecht verdient mag duidelijk zijn. Ieder jaar komt Forbes met een overzicht van dj's die het best betaald werden in het afgelopen jaar en dit jaar is dat niet anders. Dit zijn de 12 best betaalde dj's van 2016. 

#12 Avicii (€14,5 miljoen)

Avicii stopte na de zomer voorgoed met touren, maar muziek maken doet de Zweed nog steeds. Met zijn grote naam en toffe muziek kan hij alsnog genoeg deals naar binnen slepen zoals hij dat ook met Volvo en Ralph Lauren deed. Tel daar de optredens van dit jaar er nog bij op en je hebt een kleine €14,5 miljoen te pakken. 

#11 Afrojack (€15 miljoen)

Afrojack had in 2016 qua tracks misschien wat minder succes als voorheen, maar weet met zijn performances en G-Star-lijn toch genoeg geld op de bank te krijgen. Dit jaar zag de Nederlander zo'n €15 miljoen op zijn bankrekening erbij komen. 

#10 Dimitri Vegas & Like Mike (€15,5 miljoen) 

Vorige jaar werd het duo uitgeroepen tot nummer 1-dj's van de wereld en ondanks alle ophef rondom de verkiezing, willen toch veel festivals het duo hebben. De Belgische broertjes wisten de mainstage op menig groot festival te vullen en dat was goed voor zo'n €15,5 miljoen. 

#9 Martin Garrix (€16 miljoen) 

Met dezelfde manager als Justin Bieber, een nieuwe deal met Tag Heuer en de award voor beste dj van de wereld zou je kunnen zeggen dat Martin Garrix het bijzonder lekker doet. De 20-jargie Nederlander was dit jaar goed voor een bedrag van €16 miljoen en dat is zeker alles behalve verkeerd. 

#8 Kaskade (€19 miljoen) 

Hoewel bovenstaande artiesten beetje dicht bij elkaar zaten, maken we een sprong naar Kaskade. De dj is misschien 45 en vader van drie, maar neemt geen gas terug. Hij was in 2016 voor 75 procent onderweg en verkocht in mei nog een show voor meer dan 20.000 mensen uit in Los Angeles. Genoeg om €19 miljoen binnen te harken. 

#7 Skrillex (€20 miljoen) 

Dat Skrillex in 2016 keihard ging valt niet te ontkennen. Vorig jaar zorgde hij voor de comeback van Justin Bieber en de man had het ook dit jaar een stuk drukker met Jack Ü en zijn solo-act. Hij was goed voor €20 miljoen. 

#6 Diplo (€23 miljoen) 

Als je het over Jack Ü of Major Lazer hebt, dan heb je het over Diplo. De producer werkt niet alleen aan belachelijk veel tracks, maar weet met Major Lazer ook aardig wat hits te scoren wereldwijd. Diplo zag in 2016 een kleine €23 miljoen op zijn rekening erbij komen. 

#5 Steve Aoki (€23,5 miljoen) 

De taartgooiende Steve Aoki zat niet stil dit jaar. De dj gaf 198 shows en trouwde tussendoor ook nog even. Daarnaast moest hij ook een operatie ondergaan waardoor hij iets langer stil moest zitten dan normaal. Alsnog was het jaar 2016 goed voor €23,5 miljoen voor de dj, dus veel te klagen heeft hij niet. 

#4 Zedd (€24,5 miljoen) 

Met zijn zoektocht naar het nieuwe EDM-talent en verschillende grote shows in 2016, wist Zedd ook dit jaar aardig wat geld binnen te halen. Hij scoorde geen grote hit net als vorig jaar, maar was wel goed voor €24,5 miljoen. 

#3 David Guetta (€28 miljoen) 

Niet alleen stond David Guetta in 2016 als resident in the Wynn in L.A., maar hij maakte ook de titelsong voor Euro 2016. Dit zorgt ervoor dat de dj ook dit weer tot de top 3 best betaalde dj's behoord met een bedrag van €28 miljoen. 

#2 Tiësto (€38 miljoen) 

Leuk dat David Guetta op nummer drie staat, maar Nederlander Tiësto slaat wel even een gat tussen de nummer 2 en nummer 3 van maar liefst €10 miljoen. Tiësto haalde €38 miljoen binnen met 100 shows en deed mee aan een campagne voor 7UP. 

#1 Calvin Harris (€63 miljoen) 

Vorig jaar stond hij ook al op nummer 1 en gek is dat niet. Calvin Harris heeft zijn residency weten te behouden in zijn club in Los Angeles en de Schot weet ook nog een grote hit te scoren. Harris weet al jaren veel geld binnen te harken en is dit jaar goed voor een bizar hoog bedrag van €63 miljoen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws