Blue Boy: eendagsvlieg en nineties klassieker

Bart Remmers | 26 januari 2017
music

Twintig jaar na dato nog steeds onverwoestbaar

Scatten - zeer snel en ritmisch woordloos 'praatzingen' afkomstig uit de jazz - en dance: niet altijd een goed idee (bewijs: Scatman John en zijn 'Scatman').

Edoch, soms is het juist een geniaal idee: zie 'Remember me' van Blue Boy. Het Britse gezelschap scoorde er in 1997 een dikke hit mee. Dat we na het nummer nimmer meer iets van de act hebben gehoord is jammer, maar de track is 20 jaar later een klassieker.

Woman of the Ghetto

'Remember me' is voor het belangrijkste deel schatplichtig aan de Amerikaanse soul- en jazzzangeres Marlena Shaw die in 1969 het nummer 'Woman of the Ghetto' opnam voor het album 'The Spice of Life'. In ruim zes minuten tijd spuwt Shaw een maatschappijkritisch juweeltje uit voorzien van een verslavende groove en een legendarische scat.

Die scat heeft een hoofrol in het Blue Boy-nummer. De Britten maakten er een aanstekelijk midtempo housedeuntje van dat scoorde binnen alle gelederen van de danceliefhebbers. Van festivals tot de hippe urban tenten: je hoorde de hit overal.

Soundtrack in talloze films

Anno 2017 is 'Remember me' nog lang niet vergeten. Talloze remixen, als soundtrack onder commercials, tv-series en films, verwerkt in andere mixen en noem maar op. En terecht.

Blue Boy zelf - het alter ego  van Alexis 'Lex' Blackmore - verdween na een halfgeslaagde tweede single weer op de achtergrond en lijkt vergeten. Maat dat is de scathousehit gelukkig nog lang niet...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws