Legendarisch R&S-label komt met exclusieve mix

Ivo Mollemans | 22 maart 2017
music

Al langer dan 30 jaar is het Belgische platenlabel genaamd R&S actief in de muziekwereld en in die dertig jaar heeft het label muziek veel artiesten uitgebracht dat in menig club werd gedraaid. Er zijn verschillende generaties van dj’s en producers geweest die bij het label zijn of waren aangesloten en hierdoor is R&S een van de meer veelzijdige labels. Acts als Aphex Twin, Human Resource en CJ Bolland hebben hun materiaal in het verleden uitgebracht bij R&S.

R&S gaat door

Het label begon in de late jaren 80/begin jaren 90 en heeft zich toen verzet tegen het geluid dat in de meeste clubs uit de speakers kwam. Het harde, rauwe geluid maakte langzaam plaats voor het geluid van de artiesten van R&S en tot op de dag van vandaag zijn veel van die artiesten actief. In 2006 nam het label een korte pauze, maar tegenwoordig zijn ze gewoon weer terug. Ze verspreidden na deze korte pauze snel weer hun naam en met muziek van onder andere James Blake en Space Dimension Controller werd R&S weer groot.

LEES OOK: Showtek gecombineerd met klassiek vioolspel? Dat gaat gebeuren!

Ook in de komende jaren wist het label nog te groeien door het uitbrengen van een wijd spectrum aan muziekstijlen. Een goed voorbeeld hiervan is Optimo’s ‘In Order To Edit’ mix die in 2009 uitkwam. In deze mix zijn verschillende stijlen door elkaar gegooid en hiermee liet Optimo horen dat dance muziek ook toen al gigantisch breed was.

Mix voor THUMP

In 2017 gaat het label nog steeds door en THUMP vond het tijd om contact met R&S te zoeken voor een interview over de gang van zaken. Daarnaast kwam er ook een speciale guest mix online via de SoundCloud pagina van THUMP die wij maar al te graag met jullie delen. Check die mix hieronder:

Lees het interview dat THUMP hield met de manager van R&S, Andy Whittaker, hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws