Chicane zoekt het in funky nostalgie op ‘How Does Your House Work’

Peter Güldenpfennig | 28 juli 2017
music

Chicane heeft wat te vieren, want de Britse dj zit dit jaar twintig jaar in het vak, zijn eerdere releases als Disco Citizens niet meegerekend dan. Momenteel schijnt ‘ie te werken aan een nieuw album ergens op een Brits eiland, maar wist toch nog tijd vrij te maken om een tussendoortje de ether in te gooien. Dat doet ‘ie samen met de Spaanse fashionblogger Barbarella die de track ‘How Does Your House Work’ mede heeft geschreven.

Chicane vs Barbarella – ‘How Does Your House Work’

De track is throwback voor iedereen die al wat langer meeloopt in de housescene, met die typische synthetische pianoakkoorden die tegenwoordig vooral sarcastisch voorbij komen wanneer ze gebruikt worden. Chicane komt er grappig genoeg compleet mee weg, mede dankzij de inbreng van Barbarella die de nodige variatie brengt met haar vocalen (denken we, geen idee of zij ook daadwerkelijk het vocale deel voor haar rekening heeft genomen). Chicane zelf gooit er trouwens wel een noemenswaardige build-up tegenaan die het waarschijnlijk behoorlijk goed gaat doen in de club. 

Leuk voor oude- en nieuwe liefhebbers van house dus. En vind je het ondanks de klassieke Chicane-touch niets? Dan nog even geduld. De beste man werkt aan zijn nieuwe album waar je ongetwijfeld wel werk van jouw gading vindt. 

‘How Does Your House Work’ is nu uit op Armada. Scoor ‘em hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws