#FlashbackFriday: ‘No Ordinary Morning’ is het vetste wat Chicane tot nu toe gedaan heeft

Peter Güldenpfennig | 28 juli 2017
music

Dit jaar zit de Britse dj Chicane twintig jaar in het vak. Met hits als ‘Saltwater’ en ‘Offshore’ trok ‘ie de aandacht en ‘Don’t Give Up’ met Bryan Adams was ook al niet van de radio af te slaan. Toch was hij nooit zo succesvol in Nederland, reden dat mensen de opvolgende single na zijn samenwerking met Bryan Adams hier amper kennen. We hebben het dan over de dubbele A-kant ‘Halcyon’/’No Ordinary Morning’. We willen het even over die tweede track hebben, want dit crimineel ondergewaardeerde meesterwerk verdient de aandacht dat het nooit gekregen heeft.

Chicane – ‘No Ordinary Morning’

De track is, anders dan wat we van Chicane kennen, redelijk downtempo. Sterker, de toon is eigenlijk gewoon somber. De vocalen en teksten van Tracy Ackerman passen prima bij de triphop-achtige track. De sombere muziek past dan ook bij de tekst, die over een liefde die voorbij is handelt.

De track is geweldig, maar de bijbehorende clip maakt het complete plaatje af. Want de verhalende video is ontzettend intrigerend. Een vrouw die wraak wil nemen op een man door hem te pletter te rijden in een garage? Kom op, dat is in de periode dat het nummer uitkwam, in de zomer van 2000, een lekker alternatief voor hetgeen toen populair was. Bovendien kent het einde een verrassende twist die om een vervolg vraagt.

Momenteel werkt Chicane aan een nieuw album dat ongetwijfeld bol staat van uptempo housetracks. Toch hopen we dat ‘ie ook z’n melancholische kant niet vergeet. Want ondanks dat het alles behalve een hit was, is ‘No Ordinary Morning’ mogelijk het vetste wat Chicane tot nu toe gedaan heeft. Dat vraagt om meer van zulke tracks, ook al luisteren zijn fans liever iets anders.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws