Rochelle brengt - na de superhit met Yellow Claw - een solo-EP uit!

Geert van der Klugt | 3 februari 2018
music

7 jaar geleden won Rochelle de X-Factor finale. Stil gezeten heeft zij niet: een drietal van haar projecten torenden wekenlang in de Nederlandse Top 40. Hieronder viel een indrukwekkende samenwerking met Yellow Claw, tezamen met 12.7 miljoen hits op solosingle 'All Night Long' . Vandaag - 2 februari - komt op het label Young Elephants haar solo-EP met de naam 'Centerpiece' uit. De plaat zet stappen in de juiste richting: een vijftal hi-fi R&B producties, met als klap op de vuurpijl een glashelder zingende Rochelle.

Centerpiece: Canadese R&B in Nederland

De Noord-Amerikaanse invloed is onmiskenbaar. De plaat vangt aan met 'Centerpiece': naast een prima zangmelodie swingt Rochelle hier mee op een klassiek, bubbling drum-rif. Het opvolgende 'Make It Better' doet - bij eerste indruk - erg veel aan The Weeknd denken, want ook deze Canadese superster mengt vaak new-school trap met R&B. Overigens is een vergelijking met de zanger absoluut positief: Centerpiece is ritmisch- en melodisch sterk, maar ook productietechnisch klinkt het allemaal kraakhelder. 

Indien Rochelle haar stijgende lijn aanhoudt, worden we de aankomende jaren prima verwend met nog meer échte, Nederlandse R&B.

De gehele release is vanaf 2 februari hier te streamen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws