Special cd: Renaissance presents Nic Fanciulli vol. 2

redactie | 6 november 2006
music

Het Britse label Renaissance heeft in het verleden prachtige mixalbums uitgebracht. Sasha & John Digweed bliezen in '94 leven in een verzamelreeks die tot op de dag van vandaag hoog aangeschreven staat. En waarvan Dave Seaman, met een vijftal mixalbums, hofleverancier is. Maar ook dj's als David Morales, Deep Dish, Nick Warren, Danny Howells, Hernan Cattaneo en onze eigen Sander Kleinenberg hebben schitterende exemplaren afgeleverd.

Renaissance presents Nic Fanciulli vol 2Afgelopen week plofte de nieuwste Renaissance-dubbelaar, volume 2 van Nic Fanciulli, op de deurmat. Met zijn eerste, zeer aan te raden volume 1, bevestigde Nic vorig jaar zijn status als als zeer talentvol dj. Sindsdien is hij alleen maar gegroeid met als hoogtepunten een eigen radioshow op het vermaarde Radio 1, remixen voor 'Tiefschwarz' en 'Underworld', een residency in Space Ibiza en een heuse wereldtour.

Op zijn eerste Renaissance dubbelaar spreidde Nic al zijn gevoel voor timing en subtiliteit ten toon en dat doet hij op het vervolg nog eens dunnetjes over. Deze keer heeft zijn zeer progressive beïnvloede platenkoffer plaats gemaakt voor meer techhouse op cd 1 en de rauwere, tegenwoordig zeer populaire, Duitse sound op cd 2. Maar hij weet altijd de diepte en het gevoel te bewaren.

De opbouw van het eerste schijfje is subliem. Na de mooie opener 'H-Foundation - Tonight' (in de King Britt-remix) neemt hij je het eerste half uur mee de diepte in met allerlei pakkende deephouse en progressive platen. Langzaam wordt de wereld van de hedendaagse techhouse betreden en overheersen vooral de strings in de nummers. Hier en daar slaat hij de plank even mis, zoals met 'James Talk - Pass me the sunlotion'. Niet alleen een slechte titel, ook een niet al te best nummer. Ondanks dat is cd 1 erg boeiend en gevarieerd.

Op het tweede schijfje komt Nic echt los. De beats worden zwaarder en de strings hebben plaatsgemaakt voor de meer rauwere Duitse elektronische geluiden. De spanning wordt vanaf de eerste track opgebouwd en niet meer losgelaten. Met 'Booka Shade - Trespass '06', 'Paul Kalkbrenner - Keule' en 'Gabriel Ananda - Dopplewhipper' als hoogtepunten is deze cd echt een aanrader voor een ieder die van stevige rauwe maar melodieuze house houdt.

Meer recensies vind je hier

Renaissance present Nic Fanciulli vol 2 ligt nu in de winkel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws