Poplife presents: Poplife sucks (541)

Partyscene Redactie | 10 december 2008
music

Doodgedraaide floorfillers en onderschatte partyplaten

Intro: Elke stad heeft zo zijn muzikale eigenaardigheden. Amsterdam bruist zeker 1 keer per jaar tijdens het Amsterdam Dance Event. Rotterdammers willen zich graag profileren als Electronic Music hoofdstad van Nederland, maar krijgen alleen maar subsidie om ‘urban’ te gaan. Gent is een stad waar een groot gedeelte van de Belgische housecultuur is geworteld. Daar woedt nu al zo'n 10 jaar een bovengrondse strijd tegen de ver-sterilisering van de house en techno.

Genre: Zo veel mogelijk!

Deze jubileum-cd van het Belgische partyconcept verscheen bij onze Zuiderburen al krap een half jaar geleden. Gelijktijdig met de Nederlandse release, komt ook het nieuws dat het komende oudejaarsfeest in de Vooruit in Gent tevens de laatste editie van Poplife zal zijn.Bijzonderheden: Deze jubileum-cd van het Belgische partyconcept Poplife uit Gent verscheen bij onze Zuiderburen al krap een half jaar geleden. Gelijktijdig met de Nederlandse release, komt het nieuws dat het komende oudejaarsfeest in de Vooruit in Gent tevens de laatste editie van Poplife zal zijn. Naast jubileum-cd mag dit schijfje dus ook al als requiem door het leven gaan. En dat is best een zware lading voor een verzameling waar de pret van af spat.

Poplife staat synoniem voor feesten en dansen. Op muziek uit elk genre en alle windstreken, zolang je er maar uit je dak op gaat. Samenstellers ‘The Glimmers’ en Oliver Tjon doen een verantwoorde greep in hun collectie, en presenteren zonder overdreven mixpretenties vergeten juweeltjes, half doodgedraaide floorfillers en onderschatte partyplaten. Een voor Hollandse begrippen onverantwoorde collectie dansvloer-(on)gein, die tijdens de kersttv-commercials best voor een fris briesje zouden kunnen zorgen. Maar die de laatste, inmiddels uitverkochte, editie van Poplife veel sfeer zal leveren. Heeft iemand soms nog kaarten over?

Hoogtepunt: Een mooie verzameling feestplaten.

Dieptepunt: Poplife verdwijnt na 31-12 voorgoed uit het Gentse nachtleven.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Behalve een feest is het ook een mooie terugblik op het rijke verleden van de dansmuziek.

Oordeel zelf: Luisteren naar Poplife sucks

Tracks Poplife Sucks

1. Frankie Goes To Hollywood - Welcome To The Pleasuredome (Fruitness Mix)

2. Moloko - The Time Is Now

3. The Chaplin Band - Il Veliero

4. Adriano Celentano - Prisencolinensinainciusol

5. Japan - Adolescent Sex

6. Jacknife Lee - Making Me Money (Switch Remix)

7. Brandon Cooke & Roxanne Shante - Sharp As A Knife

8. Simian Mobile Disco - We Are Your Friends

9. Manu Dibango - Abele Dance

10. Kid Frost - La Raza

11. Liquid, Liquid - Cavern

12. The Time - Jungle Love

13. The Glimmers - Physical

14. Liaisons Dangereuses - Los Niños del Parque

15. 16 Bit - Where Are You?

16. Erotic Dissidents - Move Your Ass And Feel The Beat

17. Frankie Goes To Hollywood - Welcome To The Pleasuredome (Fruitness Mix)

18. Material - Don't Lose Control

19. Aphex Twin - Windowlicker

Poplife

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws