Digitalism - Kitsune tabloid mix (Kitsune)

Partyscene Redactie | 16 juli 2008
music

DIGITALISMmm

Intro: Digitalism is één van de grootste dance acts van dit moment. Het duo, bestaande uit Jens Moelle (Jence) en Ismail Tuefekci (Isi) uit Hamburg, laat al sinds 2004 verfijnde, ongecontroleerde electro horen. Het vijftien nummers tellende debuutalbum ‘Idealism’ heeft vele luisteraar in 2007 al fan gemaakt. Ook de eerste dj-mix is een schot in de electro-roos.

Genre: Electro, rock, disco

Op 30 juni is de allernieuwste ‘Kitsuné’ verzamelaar van het gelijknamige, trendbepalende dancelabel uit Parijs op de juiste wijze de platenwinkels in gedropt.Bijzonderheden: Op 30 juni is de allernieuwste Kitsuné-verzamelaar van het gelijknamige, trendbepalende dancelabel uit Parijs op de juiste wijze de platenwinkels in gedropt. Een wijze waar persoonlijke favoriete tracks door de artiest in een dj-mix worden opgenomen. De tomatenketchupvullende cd-hoes duidt het begin van een nieuwe reeks aan. De platenkeuze van Jence en Isi zorgen naar verwachting voor een gevarieerde mix, waar veel zomerse dagen mee gevuld kunnen worden. De heren trappen vrij relaxt af met de ‘disco-achtig’ track ‘Baba van Mawkish’, waarna de electrorock al snel te horen is met de track ‘Sweaty van Muscles’. Na de bekende namen als Hercules & Love affair en Zombie Nation. is de originele dubversie ‘The things that dreams are made of van The Human Leaque een onverwachte, maar fijne keuze. Namedroppers als Hot Chip, The Kills en Zombie Nation combineren uitermate lekker met zelf geproduceerde tracks en gevestigde namen zoals the B52’s. Zo moet een verzamelaar klinken! De mix is een reis vol ontdekking van durf, details en hoogstaande momenten.

Hoogtepunt: Misschien goedkoop, maar toch: ‘Cheap and Cheerful van The Kills’. Cheerful is deze track zeker!

Dieptepunt: De onzinnige tekst van ‘Shadowdancer - Cowbois / with Spanko Rock met Put that pussy on me (Acapella).

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanraden! Check ze op Lowlands (Mocht je een ticket hebben)

Luister ook eens naar: Booka Shade - DJ Kicks: Duits, twee heren, zetten een te gekke mix neer waar tevens favoriete tracks op een rijtje worden gezet.

Oordeel zelf: luisteren naar Digitalism’s Kitsune-mix  

Digitalism

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws