ZerodB - Heavyweight Gringos (Ninja Tune)

Partyscene Redactie | 7 maart 2008
music

Overbodige remake

Intro: Liefhebbers van een onalledaagse mix uit de verste uithoeken van ons aller dansmuziek hadden ZerodB al eind 2006 ontdekt, toen hun eerste studioschijf Bongos Bleeps and Basslines het levenslicht zag. Qua eigen werk hebben producers Chris Vogado en Neil Combstock ons vervolgens niet meer verwend. Ook op hun nieuwe cd moeten we het doen met veertien bewerkingen van hun debuutalbum.

Genre: remakes/remixes

Hoewel ZerodB het liefst remixers als A Tribe Called Quest, Aphex Twin en Jedi Knights aan hun werk ziet sleutelen, werden de diverse tracks van Bongos Bleeps and Basslines ter beschikking gesteld aan een groot aantal helden van de toekomstBijzonderheden: Hoewel ZerodB het liefst remixers als A Tribe Called Quest, Aphex Twin en Jedi Knights aan hun werk ziet sleutelen, werden de diverse tracks van Bongos Bleeps and Basslines ter beschikking gesteld aan een groot aantal helden van de toekomst - Peter Kruder niet meegerekend.

Divers is het album wel geworden. Waar sommige remixers het origineel nog met respect behandelen, maken de radicale bewerkingen de meeste indruk. ‘Sunshine Lazy’ krijgt bijvoorbeeld een enorme upgrade, dankzij Tony Nwachukwu's remake. ‘Conga Madness’ doet het ook goed in een slepende slow-jazz remake. En Yppah laat ‘Coisa di Gringo’ lekker grooven.

Voor een groot deel van de nummers geldt echter dat het origineel er toch ver boven uitsteekt. Dat plaatst wel wat vraagtekens bij de noodzaak om dit album door de remake-machine te gooien.

Hoogtepunt: Zoals gezegd zitten er wel enkele verrassingen bij.

Dieptepunten: Dit album heeft echt geen make-over nodig.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Wie ze nog niet kent: koop liever de originele cd. Verder vooral leuk voor fans en hebberds.

Oordeel zelf: luisteren naar Heavyweight Gringos

Luister ook eens naar: het origineel

Tracks Heavyweight Gringos:

1. A Pomba Girou (Dave Da Gato Remix)

2. Bongos, Bleeps & Basslines (Raymond In Space Remix) 

3. Know What I'm Sayin' (Nery Bauer Remix)

4. Bongos, Bleeps & Basslines (Dibaba Remix) 

5. Te Quiero (ATFC Remix) 

6. Know What I'm Sayin' (Kids In Tracksuits Remix)

7. Sunshine Lazy (Tony Nwachukwu Remix)

8. Anything's Possible (XRabit Remix)

9. Te Quiero (Peter Kruder Remix)

10. Bongos, Bleeps & Basslines (Goetz Remix)

11. Sunshine Lazy (Daedelus Remix)

12. Coisa Do Gringo (Yppah Remix)

13. Conga Madness (Toshio Matsuura Remix)

14. Sunshine Lazy (Raphael Sebbag Remix) 

ZerodB

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws