Nick Warren - Paris GU 030 (Global Underground)

Partyscene Redactie | 9 maart 2007
music

Jubileummix

Intro: Zoals gewoonlijk is bij Global Underground de link tussen de naam van de cd en de bijbehorende muziek een volslagen raadsel. Laten we het er maar op houden dat samensteller Nick Waren Parijs best een mooie stad vindt, en er graag een cd aan wilde opdragen. Global Underground cd nummer dertig mogen we gerust een jubileumeditie noemen. Met het huidige tempo van 1 cd per jaar mag in ieder geval gevreesd worden dat het volgende jubileum vanuit huize Avondrood opgevoerd gaat worden.  In plaats van de vorig jaar aangekondigde mix van de andere helft van het duo Deep Dish, is het toch weer een oudgediende die voor deze jubileumeditie op mag draven.

Genre: Progressive 2007

Nick flikt op zijn zevende cd voor de Global Underground-reeks eigenlijk hetzelfde kunstje als op de Reykjavik-cd.Bijzonderheden: Nick flikt op zijn zevende cd voor de Global Underground-reeks eigenlijk hetzelfde kunstje als op de Reykjavik-cd. 1 cd vol chillout tracks en eentje voor de dansvloer. Bij cd 1 is het dus lekker om een krantje lezen. Bakje koffie erbij en maar koekjes dippen. Qua platenkeuze springt je dat Ibiza-achtige Café Del Mar-gevoel in het hoofd. Kabbelende gitaren, zweverige melodieën. Plezierig, maar niet bijzonder beklijvend. Cd 2 is wat interessanter. Nick gaat niet voor lomp doorpompende clubsounds, maar zoekt verder naar de grenzen van het geliefde Global Underground-genre. Gedoemd voor eeuwig vaandeldrager van de progressive sound te blijven, is er in dit zich, ondanks de naam, uiterst langzaam ontwikkelende genre toch nog wat vooruitgang te vinden. Lichte kruisbestuivingen met de huidige electro-house, en de eeuwige flirt met het, al even vastgeroeste trance, kleuren het geluid toch nog wat op. Nick heeft gelukkig het vermogen daar de betere platen uit te pikken, en weet zo toch wat ouderwetse magie in de lang uitgesponnen nummers te brengen. Voor de fans van het genre een bewijs dat progressive nog niet naar het verleden verwezen hoeft te worden, voor de muziekliefhebbers een mooie keuze uit een nog niet zo leeggeviste vijver van muzikaal talent. 

Hoogtepunt: Mooi dat zo'n Nick toch weer wat sterke producties bij elkaar weet te schrapen die je verder eigenlijk zelden tegenkomt.

Dieptepunt: Af en toe een klein gaapje bij cd 1.  

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanradertje. Anders dan andere verzamel cd’s. Probeer het, geef het een kans en geef het dus niet al na 1 keer draaien op. Best een leuke cross-over van stijlen. 

Oordeel zelf: Luisteren naar Paris GU 30

Luister ook eens naar: Nick Warren – Shanghai  

Tracklisting:

D 1

1. Space Gypsies - “After ”

2. Tripswitch - Strange Parallels

3. Audioglider - Zusammenallien

4. Nove - Seadtives

5. Audioglider - Whiskers

6. Joey Fehrenbach - Being Around You

7. Justin Robertson - Revtone (Ulrich Remix)

8. Tripswitch - Roll Your Own

9. Cates and DPL - Living In A

10.Aurturus - Lonely Planet

11.Joey Fehrenbach - Behold

CD 2

1. Augus - I Miss

2. Blue Fountain - Sweep

3. Zur-Face - Cosmopolitan Drink

4. Essenvee - Head Down (Jay P Remix)

5. Pole Folder - B Side

6. 16BL - Neptune

7. 16BL - None Verbal

8. Habersham and Kazell - Paradise Rockers

9. Moldan & Ismae - Fivefivezero

11.Milka Kuisma - One Morning By The Riverside

12.Ohmna - I'm Lost

13.Eelke Kleijn - 8 Bit Era Dub

14.Tannen - Blackout

Nick Warren 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws