Pete Philly & Perquisite - Remindstate

Partyscene Redactie | 24 januari 2007
music

Succesvolle Nederlands hiphoppers verbouwd

Inleiding: De afgelopen jaren is er een spervuur aan Nederlandstalige hiphopreceptuur over Holland gestort. Van helden als Opgezwolle tot soms tenenkrommende artiesten als Ali B. Zelfs een voorheen in het Engels rappende U-Niq bracht een Nederlandstalig album uit. Maar gelukkig is daar Pete Philly die accentloos in het Engels rapt over de volwaardige beats van Perquisite. Hun debuut Mindstate maakte tot over de landsgrenzen impact. Nu is er een remix-album uitgekomen als soort van tussendoortje.

 

Genre: herziene hiphop.

Eigenlijk zijn die remixes het meest geslaagd, waar de oorspronkelijke beat werd aangehouden, maar de muziek werd verrijkt met meer instrumentarium.Bijzonderheden: Wat Mindstate zo sterk maakt, zijn de samenkomst van raps en muziek, het mooi uitgevoerde concept en de sterke producties. Terwijl Nederlandse producers als Delic en Kubus worden geprezen, past Perquisite net zo goed in dat rijtje. Op Mindstate viel eigenlijk niets aan te merken. Op de remix-editie zijn helaas wel wat een paar kleine opmerkingen te plaatsen. Eigenlijk zijn die remixes het meest geslaagd, waar de oorspronkelijke beat werd aangehouden, maar de muziek werd verrijkt met meer instrumentarium. Zoals de remix van ‘Relieved’ door New Generation Big Band. Alhoewel Crackman met een futuristische remix van ‘Motivated’ aan The Neptunes en Missy Elliot doet denken en laat horen dat het ook wat moderner kan. Darin G. is dan net te industrieel en minimaal in zijn remix van ‘Paranoid’. Het ligt gewoon te ver af van wat liefhebbers van Pete Philly & Perquisite verwachten. De remix van ‘Lazy’ door Collective Efforts volgt wel het karakteristieke geluid van P P & P maar maakt inderdaad wat lui, de spanning ontbreekt. En is voor het eerst in dit nummer dat de zang van Pete Philly ietwat irriteert. De stevige dance-remix van ‘Cocksure’ door Laidback Luke schiet eveneens zijn doel voorbij. De beats overstemmen de raps.

Daar tegenover staan veel geslaagde verbouwingen. Arts the Beatsdocter voegde geslaagde viool- en pianopartijen toe aan ‘Mellow’. C-Mon & Kypski zorgde voor een fijne wereldse ingreep bij ‘Respect’ en DJ Mitsu gaf een nog funkier twist aan ‘Hope’. Seiji (Bugz in the Attic) levert natuurlijk kontschoppende broken beats. Dat is hij wel aan zijn stand verplicht. Alleen jammer dat ook nu de raps wat aan kracht inboeten.

Hoogtepunt: ‘Relieved’, herzien door New Generation Big Band, Crackman met remix van ‘Motivated’ en Arts the Beatsdocter zijn remix van ‘Mellow’.

Dieptepunt:‘Lazy’ in de Collective Efforts-versie en de remix van Laidback Luke

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader, al was het origineel een sterkere plaat.

Oordeel zelf: luisteren naar Remindstate

Luister ook eens naar: C-mon & kypski

Pete Philly & Perquisite

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws